"Сіверські клейноди" візьмуть участь у Надвісланському фольклорному фестивалі у польському Плоцьку

Plotsk_anons

З 19 по 27 серпня 2018 року Академічний ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди" обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм братиме участь у Національному фестивалі фольклору та народного мистецтва (Надвісланському фолькльорному фестивалі), що пройде у польському місті Плоцьк (Мазовецьке воєводство).

Як повідомив художній керівник та головний диригент ансамблю, заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк, гастролі відбудуться на запрошення Міжнародної ради організацій фольклорних фестивалів і народних мистецтв (CIOFF) - неурядової організації, котра перебуває у формальних консультативних стосунках з ЮНЕСКО. Головна мета діяльності CIOFF - охорона, заохочення та поширення традиційної культури народів світу.

За словами пана Сергія, цього року ансамбль "Сіверські клейноди" буде єдиним колективом, що представлятиме Україну у цій поважній мистецькій події.

Національний фестиваль фольклору та народного мистецтва в Плоцьку (Надвісланський фестиваль) функціонував протягом 14 років (1967 по 1980). У 2012 році, після 32-річної перерви, найстаріший польський фольклорний фестиваль було відновлено під новою назвою Vistula Folk Festival – Фольклорний Фестиваль Надвіслянський (або Надвісланський фестиваль). Цього року у Плоцьку виступатимуть гурти з Угорщини, Бразилії, Південно-Африканської Республіки, України і, звичайно ж, із Польщі.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode