НА ГОСТИНАХ У КУЛІША

2018.08.09_Куліш

9 серпня 2018 року Академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» та солісти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм взяли участь у мистецькому святі з нагоди 199-ї річниці з дня народження  українського письменника, філософа, етнографа і мовознавця Пантелеймона Куліша.

Урочистості відбулися в історико-меморіальному музеї-заповіднику «Ганнина Пустинь», що на хуторі Мотронівка Борзнянського району, де в останні роки свого життя мешкав Пантелеймон Олександрович разом зі своєю дружиною, письменницею Олександрою Михайлівною Білозерською-Куліш. Там же знаходиться і могила відомого подружжя.

Вшанування автора безсмертного історичного роману «Чорна Рада» розпочалося з покладання квітів та заупокійної літії на могилі подружжя Кулешів-Білозерських, яку відправив секретар Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського патріархату, настоятель Катерининської церкви міста Чернігова, протоієрей Роман Кіник.

Відкрила урочистості та виступила з вітальним словом заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова.

На сцені чарував та вражав своєю майстерністю академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк. Також гості свята могли насолодитися виступами окремих естрадних виконавців обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм - Заслуженого артиста України Сергія Сулимовського та Лауреата Міжнародних конкурсів Ольги Печко, а також аматорів сцени Борзнянського району.

Під час заходу було представлено виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва, туристичної виставки та фотостендів з історії становлення та розвитку історико-меморіального музею-заповідника «Ганнина Пустинь».

За повідомленням Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА


QR-Code generated with LudwigQRCode