КОЛЕКТИВИ ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ - НА ФЕСТИВАЛІ «КИЇВСЬКА РУСЬ»

Любеч

До 27-ї річниці Незалежності України та з нагоди 1030–річчя Хрещення Київської Русі у селищі Любеч, що у Ріпкинському районі, 18 серпня 2018 року відбувся Х Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь».

В урочистих заходах, в числі інших творчих колективів, взяли участь і професійні артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: Академічний камерний хор ім. Дмитра Бортнянського, Капела бандуристів ім. Остапа Вересая та концертні виконавці.

Родзинками свята став перфоманс про Любеч часів Київської Русі, який мав на меті занурити глядачів в атмосферу прадавньої минувшини, та відкриття пам’ятника древлянському князю Малку Любечанину – батькові Малуші та Добрині Нікітича. Скульптури, присвячені останнім, у селищі вже є, отож нова - покликана завершити цю «сімейну» групу пам’ятників. Встановлення  пам’ятних знаків є  результатом плідної співпраці Чернігівської обласної державної адміністрації, Національної спілки художників України, Київської Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури та Любецької громади.

Під час фестивалю також відбулися покладання квітів до пам’ятного знаку на честь 900-річчя Любецького з’їзду князів, фольклорні та естрадні концерти, показові виступи шкіл бойових мистецтв та військових історичних клубів, виступ кінного театру з “Соколиного хутора” тощо. Діяли табір історичної реконструкції, майданчик для стрільби з лука та виставкова експозиція з козацької тематики. У “Містечку майстрів” проводились майстер-класи з традиційних народних ремесел і промислів.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode