«СІВЕРСЬКІ КЛЕЙНОДИ» ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ІНАВГУРАЦІЙНОМУ КОНЦЕРТІ ФЕСТИВАЛЮ «ВІСТУЛА-2018».

2018.08.22_Плоцьк

Головною подією другого дня VII Національного фестивалю фольклору та народного мистецтва у польському Плоцьку став інавгураційний концерт, що проходив на сцені, встановленій у Північному парку. Особливість вибору локації полягає в тому, що дане місце дозволяє одночасно вміщати кілька тисяч глядачів. Власне, так воно і сталося. За інформацією організаторів дійства послухати фольклорні колективи 22 серпня 2018 року прийшло, щонайменше, дві тисячі шанувальників народного пісенного мистецтва.

Не обійшлося і без сюрпризу як для жителів і гостей Плоцька, так і для безпосередніх учасників фестивалю. До раніше заявлених колективів із Бразилії, України, Угорщини і Польщі долучився ще й народний колектив із Туреччини.

Програма виступу для кожного національного колективу формувалася таким чином, щоб розкрити перед публікою усі його мистецькі грані - у співах, танцях чи в інструментальному музичному акомпануванні. Чередуючи один-одного,  фольклорні гурти демонстрували найкраще, що є у їхньому творчому доробку. Так «Сіверські клейноди» виконали композиції: «Розпрягайте, хлопці, коней!», «Чернігівські гуляння», «Гуцульська фантазія», «Пряду, пряду конопельки», «Чоловікові 30 літ» та інші.

Родзинкою інавгураційного концерту стало спільне виконання усіма колективами традиційного польського танцю «Полька».  Номер демонструвався у фіналі концерту, але учасники готувалися до нього два дні. За задумом організаторів, кожен національний колектив повинен був делегувати свою балетну групу, що мала органічно вписати в танок свої національні особливості цього традиційного польського танця. З цим завданням міжнародна група танцюристів справилася на «ура». Овації вдячних глядачів стали заслуженою винагородою за їхнє мистецтво.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode