ЗБЕРЕЖЕМО РІЧКУ ДЛЯ НАСТУПНИХ ПОКОЛІНЬ!

2018.09.08_Den Desny

8 вересня 2018 року у Чернігові під гаслом "Збережемо річку для наступних поколінь" вперше відзначали День Десни - головної водної артерії регіону. В урочистостях взяли участь артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм - Капела бандуристів ім. Остапа Вересая (керівники - заслужена артистка України Раїса Борщ та заслужений працівник культури України Микола Борщ) і концертні виконавці.

Нове екологічне свято - День Десни - відтепер відзначатиметься щороку. За словами речниці Деснянського басейнового управління водних ресурсів (БУВР) Катерини Череватенко, його мета - екологічне виховання, зміна ставлення населення до водних ресурсів, привернення уваги органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників бізнесу та громадських організацій до екологічних проблем водних об’єктів та пошуку шляхів їх спільного вирішення.

Розпочалося свято змаганнями із веслування на човнах "Дракон". По їх закінченню захід перемістився у центральний сквер ім. Б. Хмельницького. Там відбулося офіційне відкриття Дня, нагородження переможців змагань та кількох конкурсів, що оголошувалися раніше: на кращі логотип свята, фотоконкурс про річку Десна та статтю про річку. Увазі відвідувачів було представлено виставку робіт фіналістів проведеного фотоконкурсу. Також у сквері працювало дитяче AQUA-містечко з майстер-класами на річкову тематику, дослідами під мікроскопом, аніматорами, ART-сушкою дитячих малюнків та іншим. А концертна програма "Десно моя синьоока" звеселяла учасників свята.

Заснували День Десни Деснянське басейнове управління водних ресурсів та ГО "За відродження Десни" за підтримки Державного агентства водних ресурсів України, Чернігівської облдержадміністрації та Чернігівської міської ради.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм за повідомленням Деснянського басейнового управління водних ресурсів

Фото Віктора Кошмала


QR-Code generated with LudwigQRCode