Симфонічний оркестр

05
грудень
2018

середа
19:00

ШЕДЕВРИ СКРИПКОВОЇ МУЗИКИ

Logo

АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР
"ФІЛАРМОНІЯ"

Художній керівник та головний диригент
Заслужений діяч мистецтв України
МИКОЛА СУКАЧ


Солісти 

Де Пальма Катальдо


КАТАЛЬДО ДЕ ПАЛЬМА
(скрипка, альт, Італія)

Олександр Семчук


ОЛЕКСАНДР СЕМЧУК
(скрипка, Україна)

Програма:
Вольфганг Амадей Моцарт. Симфонія кончертанте для скрипки, альта та струнних KV364, Es-Dur
Астор П’яццолла. “Пори року в Буенос Айрес”, Весна.
Макс Ріхтер. "Пори року. Переосмислюючи Вівальді". Літо
Філіп Гласс. "Американські пори року". Осінь
Антоніо Вівальді. “Пори року” Концерт №4, Op. 8, RV 297, Зима
Євген Станкович. “Якось в гостях у великого Вівальді” з Камерної симфонії №7


-----
Де Пальма Катальдо (художній псевдонім Діно)

Відомий скрипаль та альтист, який проводить активну міжнародну діяльність, виступаючи в залах і театрах як Карнегі-хол та Лінкольн-центр в Нью-Йорку, зал імені Чайковського в Москві, театр Колізей в Буенос-Айресі, центр “Помпіду” в Парижі, Сеул Арт Центр в Південній Кореї, Національний “Аудиторіум” в Мадриді, Театр “Соліс” в Монтевідео, Празький зал ім. Сметани, театр “Гівантайм” в Тель-Авіві і багато інших.

Протягом своєї більш ніж двадцятирічної сольної кар’єри йому аплодували в США, Бразилії, Франції, Єгипті, Австралії, Тайвані, Ізраїлі, Туреччині, Швеції, Литві, Індії, Японії, Кореї, Німеччині, Іспанії, Італії, Чехії, Аргентині, тощо.

Був концертмейстером оркестру Театру Петруцеллі (Барі), Камерного оркестру "Солісті Дауні", оркестру Мартігріана (Філіппіни), Болонського Філармонічного Камерного Оркестру, симфонічного оркестру Умберто Джордано, симфонічних оркестрів R.A.I. у Римі, Туріні та Неаполі, та камерного оркестру "Солісті Аквілані".

Для кіно він співпрацював з такими музикантами, як Морріконе, Бакалов, Півані, разом з якими він виконав саундтреки до фільмів Олівера Стоуна, Уоррена Беатті, братів Тавіані, Адріана Ліна, Пупі Аваті та багатьох інших кінорежисерів.

Для театру він здійснив важливі постановки з Джіджі Пройетті (Histoire du Soldat), Вітторіо Гассманн (Cantata per l'Europa), а також співпрацював з Серджо Кастеллітто, Мікеле Мірабелла, Роберто Беніньї, Лайза Мінеллі, Маргарет Мадзантіні, Мікеле Плачідо та багатьма іншими.

В даний час, окрім насиченої сольної діяльності він активно співпрацює в якості концертмейстера із оркестрами Королівського театру м. Парма, Філармонічним оркестром театру Феніче у Венеції та Симфонічним оркестром м. Абруццо”; є професором скрипкової кафедри та викладає історію і аналіз скрипкового репертуару, та виконавську психологію в консерваторії ім. "U. Giordano" (Фоджа) та професором університету Сунгшин в Сеулі (Корея).

-----
Олександр Семчук на сьогоднішній день є одним з найбільш відомих українських скрипалів, чий віртуозний стиль відрізняється надзвичайно вдумливим і сучасним трактуванням музики. Його виконання несе високий емоційний заряд, надзвичайну енергію і масштабне мислення. За свій бездоганний смак італійська пресса його назвала “Принц Скрипки”. Будучи яскравим представником української виконавської школи (його викладачі – Богодар Которович, Ігор Пилатюк та Ярослава Ривняк), поєднує унікальний, глибоко національний дух і характер виконання з блискучою європейською освітою у таких знаменитих скрипалів, як В.Третьяков, Т.Варга, М.Вайман, А.Лисий, Н.Чумаченко. Здобув сім премій та спеціальні дипломи “За найкраще виконання віртуозного твору” на міжнародних конкурсах в Німеччині, Росії, Італії, Великобританії та Чехії. Переможець Всесоюзного конкурсу "Юнацькі Ассамлеї Мистецтв" (Москва, Росія) та першого Міжнародного Конкурсу ім. М.Лисенка (Харків, Україна).

Одержав „Премію Пошани” Шевченківського Товариства «За визначний внесок в культуру України», нагороджений “Почесною Грамотою” Міністерства Культури і Мистецтв України “За вагомий собистий внесок у створення духовних цінностей та високу професійну майстерність” та “Почесною Грамотою Вченої Ради” Національної Музичної Академії України імені П.І. Чайковського “За високу художню майстерність та значний внесок у розвиток українського камерно-­‐інструментального виконавства”.

Постійно виступає як соліст в найбільш відомих концертних залах Європи та світу. Серед його партнерів по сцені -­‐ Б.Канино, Д.Шаповалов, А.Луккезіні, М.Брунелло, К.Богіно, В.Мендельсон, М.Рисанов, М.Кугель, Г.Мірабассі, О.Коган, Д.Коен, Б.Петрушанський, Н.Еппінгер, Б.Жірò, Д.Сінадіновіч та багато інших. Має значну кількість фондових записів (у тому числі концерт Я.Сібеліуса, «Поема» Е.Шоссона, та інші; диригент -­‐ В.Сіренко), які часто звучать у програмах Українського радіо та різноманітні записи на компакт-­‐дисках. За свою активну творчу концертну діяльність і численні національні та міжнародні відзнаки Олександру Семчуку присвоєне в 2002 році почесне звання „Заслужений Артист України”. Концертну діяльність поєднує з викладацькою роботою. Викладав у Віденській консерваторії (Австрія), в Музичних Академіях Флоренції та Риму, Музичній школі Ф’єзоле (Італія); є одним із засновників Музичної Академії міста Мантуя. Численні студенти Маестро Семчука є переможцями багатьох міжнародних конкурсів (перша премія конкурсу ім. Крайслера, перша премія конкурсу ім. Брамса, перша премія конкурсу Королівства Монако, та багато інших);
працюють концертмейстерами всесвітньо відомих оркестрів як-­‐то: "Моцарт Симфоні Оркестра” (диригент – Аббадо), “Л.Керубіні Симфоні Оркестра” (диригент – Ріккардо Муті), “Театро Сан Карло Симфоні Оркестра”.

З 2011 року завідує Кафедрою cтрунно-­‐cмичкових iнструментів Міжнародної Музичної Академії "Зустрічі з Маестро", м. Імола, почесним президентом якої є Маестро Володимир Ашкеназі. В 2013 та 2014 роках був відзначений преміями “Спеццаферрі” та “Ренальдо Россі” за визначний внесок у розвиток італійської скрипкової школи. Грає на скрипці роботи майстра Бернардель 1855р. та смичком “Біла Леді” роботи майстра Навеа-­‐Вера. Дані інструменти є власністю артиста.

Logo


Ціна квитків 50-80 грн.
Тривалість: 1 год. 30. хв.
ЖИВИЙ ЗВУК