МАРИНА НАЙДЬОН ЗІГРАЛА КОНЦЕРТ НІМЕЦЬКОЇ КЛАСИЧНОЇ МУЗИКИ XVII-XIX СТ.

2018.10.21_Naydon

Німецька класична музика XVII-XIX століть минулої неділі 21 жовтня 2018 року звучала в концертній залі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. В рамках фортепіанного абонементу дебютувала Лауреат міжнародних конкурсів, відомий чернігівський піаніст і педагог Марина Найдьон.

Під час виступу прозвучали твори Йоганна Себастьяна Баха (Прелюдія та фуга C-dur із ДТК 2 том), Людвіга ван Бетховена (Соната ор.31 №3) та Роберта Шумана ("Метелики", Соната ор.22).

Марина Найдьон народилася в Чернігові в родині музикантів. Почала навчатись грі на фортепіано з шести років. По закінченню Обласної школи мистецтв (викладач – Наталія Олексієнко), в 2001 році пані Марина вступила до Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького. Саме там під наставництвом викладача-методиста Людмили Рощак, Марина Найдьон дебютує на професійний сцені як сольний виконавець. Отримує перший досвід гри з оркестром, зокрема - з Національним духовим оркестром України. В 2004 р. музикант стала лауреатом Першого Міжнародного конкурсу піаністів ім. Л. Ревуцького.

Після закінчення музичного училища, у 2005 році Марина Найдьон вступає до Національної Музичної Академії України ім. П. Чайковського, класу доцента Андрія Кутасевича. Після закінчення НМАУ молода піаністка повертається до рідного міста, де поєднує викладацьку практику з концертною діяльністю. Вона викладає фортепіано в Чернігівському музичному коледжі та читає лекції для викладачів у Академії керівних кадрів культури та мистецтв. А також, працює концертмейстером у класі Народної артистки України Лариси Роговець.

З 2013 року пані Марина виступає в якості концертмейстера Академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського, дає сольні концерти в різних містах України та бере участь у низці конкурсів.

Марина Найдьон – лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів. У 2016 році – володар звання лауреата Першого відкритого фестивалю-конкурсу музичного мистецтва «Харківські асамблеї», м. Харків (номінація – фортепіано). У 2017 році отримує 2-у премію на Міжнародному конкурсі «Eurovision Media Star», м. Париж, Франція, а в 2018 році 2-у премію на Міжнародному конкурсі «Euro Grand Prix in Vienna», м. Відень, Австрія.

За участь у конкурсах отримала схвальні відгуки від таких музикантів, як: Кевін Кеннер, Кшиштоф Яблонський, Гіл Салліван та ін.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431
Відео Олександра Довбенка

Попереднє слово на відео автора проекту, заслуженого діяча мистецтв України Олега Васюти.


QR-Code generated with LudwigQRCode