УНІКАЛЬНЕ ВІДЕО ПАТРІАРХА МСТИСЛАВА З АРХІВУ КОБЗАРЯ ВАСИЛЯ НЕЧЕПИ

ВАСИЛЬ НЕЧЕПА В ГОСТЯХ У СВЯТІЙШОГО ПАТРІАРХА КИЇВСЬКОГО І ВСІЯ РУСИ-УКРАЇНИ МСТИСЛАВА

120-річний ювілей Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Української автокефальної православної церкви блаженнійшого Мстислава (у миру Степан Іванович Скрипник) українці відзначають протягом усього 2018 року.

Відео, що пропонується до перегляду, є унікальним і оприлюднюється вперше з 1990 року, коли було зроблене  паном Євгеном Рудакевичем. Майже три десятиліття безцінні кадри зберігалися в родинному архіві нашого земляка, кобзаря-лірника, народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, артиста Чернігівського обласного філармонійного центру Василя Нечепи.

Як пригадує пан Василь, під час свого навколосвітнього творчого туру, 28 років тому, доля закинула його до американського містечка Саут-Баунд-Брук, штат Нью-Джерсі, де була  резиденція патріарха Мстислава. Його Святість  дуже приязно зустрів артиста з Чернігова і спілкувався з ним близько години. Відео містить лише 20 хвилин з тієї розмови, але й воно дозволяє нам отримати уяву про зустріч. Василь Нечепа розповідає, що часто переглядає ці кадри і надзвичайно жалкує, що насичений гастрольний графік завадив йому тоді прийняти запрошення патріарха і виступити з концертом перед українським духовенством і громадою Саут-Баунд-Бруку. Але час не повернеш…

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode