СИМФОНІЧНА КЛАСИКА ВІД АКАДЕМІЧНОГО ОРКЕСТРУ «ФІЛАРМОНІЯ»

2018.12.16_ФІЛАРМОНІЯ

Увертюра до опери Джоаккіно Россіні «Севільський цирульник» - одна з найбільш впізнаваних мелодій популярної класичної музики. Саме з неї розпочав свій виступ на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 16 грудня 2018 року Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» на чолі з художнім керівником і головним диригентом, заслуженим діячем мистецтв України Миколою Сукачем.

У виконанні оркестру прозвучав і Концерт для фортепіано з оркестром № 21 до мажор (KV 467) Вольфганга Амадея Моцарта, солістка – Ольга Шадріна. Музикознавці зауважують, цей надскладний твір вимагає від соліста великої концентрації і зібраності, справжньої віртуозності, що і продемонструвала Ольга Шадріна. В її доробку це вже четвертий концерт Моцарта, представлений на суд слухачів.

Спілкуючись з публікою, керівник оркестру «Філармонія» Микола Сукач зазначив, що йому щастить на прекрасних скрипалів. І один з них - 19-річний швейцарський скрипаль Лео Ессельсон, який вперше виступив на чернігівській сцені з Академічним симфонічним оркестром «Філармонія». Попри юний вік, виконавець добре відомий шанувальникам музичного мистецтва. Він почав грати на скрипці у 5-річному віці, вчився у знаменитого музиканта і педагога Олександра Гільмана, який створив Юнацький камерний оркестр, що тільки в цьому році дав концерти в 14-ти країнах світу. Лео Ессельсон – неодноразовий переможець Молодіжного музичного конкурсу Карла Адлера, конкурсу «Jugend musiziert». З оркестром «Філармонія» музикант виконав Концерт для скрипки з оркестром, ре мажор, Op.35 Петра Чайковського, в якому блискуча віртуозність партії скрипки поєднується зі справжньою симфонічністю, темпераментністю музики, яскравістю і соковитістю колориту.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431

Відео Олександра Довбенка та ТРА "Новий Чернігів"


QR-Code generated with LudwigQRCode