КСЕНІЯ МІЛАС

22
січень
2019

вівторок
19:00

КОНЦЕРТ СКРИПКОВОЇ МУЗИКИ


Лауреат Міжнародних конкурсів
КСЕНІЯ МІЛАС

(скрипка, Італія)

КСЕНІЯ МІЛАС


АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР
"ФІЛАРМОНІЯ"

Художній керівник та головний диригент
Заслужений діяч мистецтв України
МИКОЛА СУКАЧ

Програма:
В.А. Моцарт. Увертюра до опери "Викрадення із сералю"
В.А. Моцарт. Концерт для скрипки з оркестром №5 ля мажор
П. Чайковський. Концерт для скрипки з оркестром ре мажор

КСЕНІЯ МІЛАС

“На мій погляд, Ксенія — обдарована і харизматична скрипалька, яка володіє блискучою технікою і закоплюючий артистизмом. У неї — всі якості соліста”
МАРКО БОНІ, ПОЧЕСНИЙ ДИРИГЕНТ КАМЕРНОГО ОРКЕСТРУ АМСТЕРДАМ КОНЦЕРТГЕБАУ

Ксенія Мілявська — одна з найталановитіших і яскарвих скрипальок свого покоління.
Народилася у Волгограді у 1989 році, а вже у віці 4 років почала свій музичний шлях. Після року навчання у місцевій музичній школі переїхала з родиною у Санкт-Петербург, де вступила до спеціалізованої музичної школи при Санкт-Петербурзькій консерваторії для особливо обдарованих дітей в клас заслуженого педагога і діяча мистецтв С.М.Шальмана.

Зовсім маленькою Ксенія розпочала свою концертну кар’єру. У 8 років вона дебютувала як солістка виступом з Державним академічним симфонічним оркестром у Дзеркальному залі Палацу Білосельських-Білозерських. З цього часу починається її гастрольна діяльність у Європі. Вона підкорює публіку не тільки своєю харизмою і дивовижною віртуозністю, але й незвичайною артистичною і творчою зрілістю.

У 9 років (у 2000 році) вона стала абсолютним переможцем міжнородного конкурсу в столиці Греції Афінах. Після цього були численні перемоги, визнання журі і публіки на різноманітних конкурсах, в тому числі “Нові імена” (2000 р., Москва), “Euterpe” (2013 р., Італія), Міжнародний фестиваль у Білорусі, “Val Tidone” (2013 р., Італія) та інші.

Змалечку брала участь в різноманітниз майстер-класах таких відомих педагогів як Сальватор Аккардо, Едуард Грач, Сергій Кравченко, Ян Репко, Захар Брон, Павло Верников, Міхаела Мартін, Кшиштоф Веньгжин, Олександр Семчук... Була обрана для створення методичних фільмів “Я буду скрипалем”.

У 2012 році закінчила навчання в консерваторії Маастріхта по класу Бориса Бєлкіна, поповнивши плеяду його знаменитих учнів, серед яких, зокрема, Жанін Янсон.

З успіхом концертує, виступаючи на кращих концертних майданчиках Франції, Німеччини, Італії, Росії, Великої Британії, Фінляндії, Греції та ін. Співпрацює з такими всесвітньо відомими диригентами як Грегорі Літ (США), Даррел Анг (Сингапур), Василій Петренко (Росія-Норвегія), Рональд Масін (Німеччина), Карло Тенан (Італія)... З 2015 року постійно концертує з Бруно Каніно - одним з найбільш авторитетних у музичному світі піаністів-камеристів (серед його партнерів по сцені такі світові зірки як, наприклад, І.Перельман, К.Бляхер).

У щільному концертному графіку Ксенія знаходить час і для своїх численних учнів. Вона викладає в Італії в музичних академіях Флоренції, Рима і Мантуї, проводить літні майстер-класи в Губбіо (Італія) і Парижі (Франція). З 2010 року викладає на кафедрі стурнно-смичкових інструментів у Міжнародній фортепіанній академії Володимира Ашкеназі “Зустрічі з Маестро” (“Incontri col Maestro”) у м.Імола. Грає на скрипці A.C. Bernardel 1840.


Ціна квитків: 60-100 грн.
Тривалість: 1 год. 30 хв.
ЖИВИЙ ЗВУК