АКАДЕМІЧНИЙ КАМЕРНИЙ ХОР ІМ. Д.БОРТНЯНСЬКОГО НА “ЩЕДРИК ФЕСТІ”

2018.12.29_Покровськ

26-29 грудня 2018 року у м. Покровськ на Донеччині проходить другий — вирішальний! — тур Всеукраїнського хорового конкурсу “Щедрик Фест”. Конкурс — частина міжнародного проекту з відзначення 100-річчя заснування Української Республіканської Капели під керівництвом Олександра Кошиця та світового тріумфу «Щедрика» в обробці Миколи Леонтовича. Кульмінація проекту — обрання хору-переможця, який стане сучасним провідником культурної дипломатії України і здійснить світове концертне турне за маршрутом капели, як це було сто років тому.

У першому турі, який відбувся у жовтні цього року, журі відібрало по шість хорів в номінаціях: дитячі, однорідні та мішані хори. В ці години відбувається другий тур, участь в якому беруть 2850 учасників — подібного в історії українського хорового мистецтва ще не було!

Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру бере участь в конкурсі в номінації “мішані хори” і представляє твори Миколи Леонтовича, старовинну і сучасну хорову музику.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode