ЮВІЛЕЙ СОБОРНОСТІ В ОБЛАСНОМУ ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ

2019.01.22_Sobornist

100 років виповнилося 22 січня 2019 року від дня проголошення на Софійському майдані у Києві Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. У День Соборності України у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм пройшли урочистості, присвячені 100-річчю події, яка стала визначальною у процесі державотворення Незалежної України, адже національна єдність сьогодні, як і 100 років тому, — життєво необхідна цінність та обов’язкова передумова ефективного спротиву зовнішній агресії. Споконвічною мрією українців було об’єднання України в межах однієї держави. 100 років тому Акт Злуки - вольовий крок українського народу - дав поштовх для подальшої боротьби за свободу, гідність і єдність України.

З вітальними словами до учасників урочистих зборів – представників громади області, органів влади та місцевого самоврядування звернулися голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако. Чернігівці, які зробили значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, з нагоди свята були нагороджені державними відзнаками, відзнаками обласної адміністрації, обласної та Чернігівської міської рад. Серед відзначених — генеральний директор - керівник художній Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, заслужений діяч мистецтв України Сергій Теребун, заслужений артист України Сергій Сулімовський, художній керівник та головний диригент Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського Іван Богданов, балетмейстер Академічного народного хору Віктор Войников, костюмер Академічного ансамблю пісні і танцю “Сіверські клейноди” Ганна Бєлєва.

З ювілеєм Соборності України учасників урочистих зборів привітали своїми виступами артисти обласного філармонійного центру – Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського (художній керівник та головний диригент – Іван Богданов), Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди”удожній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк), заслужений артист України Сергій Сулімовський, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Ольга Печко і Марина Маккей, балетна група Академічного народного хору (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур), театр танцю “Екватор”.

Завершилися урочистості виконанням «Молитви за Україну» - духовного гімну, який єднав українців 100 років тому і єднає понині.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode