У ТАЛАЛАЇВЦІ ВІДКРИТО МЕМОРІАЛЬНУ ПЛИТУ НА ЧЕСТЬ ВОЇНІВ АРМІЇ УНР

2019.01.25_Талалаївка

До Дня Соборності України, 25 січня 2019 року у селищі Талалаївка відкрито меморіальну плиту на честь дев’яти місцевих уродженців-воїнів Армії Української Народної Республіки. Участь в урочистостях взяли концертні виконавці Чернігівського обласного філармонійного центру.

На захід, що було проведено спільними зусиллями ГО «Українська Ініціатива», Чернігівської ОДА, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, Міністерства інформаційної політики України, Українського інституту національної пам’яті та органів місцевого самоврядування, прийшли багато місцевих жителів. Особливий внесок у реалізацію проекту зробив керівник Сватівського районного осередку ГО «Українська Ініціатива» Олег Якубов, якому директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко вручив офіційну подяку.

Слід зазначити, що це перша меморіальна плита подібного штибу в Талалаївському районі. Сам же процес підготовки та організації заходу тривав понад два роки. 29 листопада 2016 Правління громадської організації «Українська Ініціатива» оголосило про початок культурно-просвітницької операції національно-патріотичного спрямування під назвою «Талалаївська лють». За словами керівника ГО «Українська Ініціатива» Юрія Косенка, відкриття пам`ятної дошки обов’язково матиме продовження в процесі повернення визначних історичних імен Талалаївщини.

Урочистості до Дня Соборності України продовжилися естрадною культурно-просвітницькою програмою за участю артистів Чернігівського обласного філармонійного центру в місцевому Будинку культури.  

За повідомленням ГО «Українська Ініціатива»


QR-Code generated with LudwigQRCode