АНДРІЙ КУТАСЕВИЧ У “ФОРТЕПІАННОМУ АБОНЕМЕНТІ”

2019.01.27_Andriy_Kutasevich

Доцент кафедри спеціального фортепіано Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського Андрій Кутасевич добре знайомий любителям музики. Він - лауреат Міжнародного конкурсу імені В.А.Моцарта у м.Брюгге (Бельгія), призер і дипломант Міжнародного музичного конкурсу імені М.Лисенка в Києві. В його активі — фондові записи на Українському радіо творів світової та української фортепіанної класики.

Музикознавці відзначають бережне ставлення до авторського тексту, проникнення у глибини змісту твору, його цілісне охоплення і поетична одухотвореність у виконавських інтерпретаціях Андрія Кутасевича. На їх думку, гра музиканта вирізняється співучим „теплим” тоном, витонченістю, наспівно-декламаційною виразністю мовлення.

Андрій Кутасевич з успіхом концертує — як сольно, так і в супроводі симфонічного оркестру, камерних ансамблів. В рамках творчого проекту “Фортепіанний абонемент” 27 січня 2019 року піаніст представив свою програму на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. За словами автора проекту — заслуженого діяча мистецтв України, мистецтвознавця Олега Васюти, Андрій Кутасевич має грунтовну піаністичну школу. “Творчості Андрія Кутасевича властиве звернення до різних сфер музичного мистецтва — західноєвропейська класика поєдналася в його творчості з глибоким оволодінням репертуаром української фортепіанної культури”, - каже Олег Васюта.

Глядачі мали змогу почути у виконанні Андрія Кутасевича Сонату ре мажор, KV 311 Вольфганга Амадея Моцарта, Фантастичні п’єси, Op 12 Роберта Шумана та Прелюдію, хорал і фугу сі мінор Сезара Франка — твори, що, як зазначають критики, вимагають від виконавця бездоганної ясності і тонкої колористики.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode