ГЕРШВІН У “ВОКАЛЬНОМУ АБОНЕМЕНТІ”

2019.02.24_Gershwin

120-річчю від дня народження Джорджа Гершвіна була присвячена програма, яку 24 лютого 2019 року презентували глядачам солісти Національної філармонії України заслужена артистка України Єлизавета Ліпітюк та лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Сергій Бортник. Програма, яка цілком складається з творів великого американського композитора, була представлена на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм в рамках проекту “Вокальний абонемент”.

Єлизавета Ліпітюк і Сергій Бортник — виконавці дуже різнопланові. Обидва — випускники Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського. Репертуар Єлизавети Ліпітюк включає, зокрема, твори Йоганна Себастьяна Баха, Ріхарда Штрауса, Франца Шуберта, Жоржа Бізе, а також українських композиторів. Сергій Бортник відомий виконанням партій в операх Джузеппе Верді, Петра Чайковського, Гаетано Доніцетті, в кантатно-ораторіальних творах Антоніна Дворжака, Йоганна Себастьяна Баха, Людвіга ван Бетховена, Йозефа Гайдна та інших видатних композиторів.

Єлизавета Ліпітюк і Сергій Бортник разом з концертмейстером — заслуженим діячем мистецтв України В’ячеславом Полянським підготували цикл програм "Американські спіричуелси та пісні з мюзиклів". В цьому контексті особливе місце займає програма, складена з творів американця з українським корінням — Джорджа Гершвіна.

За словами автора і ведучого проекту “Вокальний абонемент” — заслуженого діяча мистецтв України, мистецтвознавця Олега Васюти, музика Джорджа Гершвіна йде від легкого жанру, від народної творчості афроамериканців, але, разом з тим, одягнута в класичні одежі.

Зі сцени обласного філармонійного центру у виконанні Єлизавети Ліпітюк, Сергія Бортника та В’ячеслава Полянського прозвучали такі знамениті композиції як «Somebody Loves Me», «Embraceable You», «But Not for Me», «I Got Rhythm», «’S Wonderful», теми з «Блакитної рапсодії» (тут імпровізація В’ячеслава Полянського народжувалася просто на очах глядачів) та інші твори Гершвіна.

 

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode