SUENA ESPAÑOL ВІД ХОРУ ІМ. БОРТНЯНСЬКОГО, АНДРІЯ МАСЛАКОВА ТА КЛАУДІЇ РОДРІГЕС ГАРСІЯ

2019.02.27

Та «Suena español», що у перекладі з іспанської звучить як «іспанські мотиви», - назва концертної програми, яка 27 лютого 2019 року була виконана в колонній залі Національної філармонії для киян і гостей столиці.

Спільний проект, з яким на початку лютого чернігівці вже мали змогу познайомитися, представили  Академічний камерний хор імені Д. Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент Іван Богданов), бас-баритон, соліст Національної філармонії та Національної опери України Андрій Маслаков і головний хормейстера Гаванської опери Клаудія Родрігес Гарсія (Республіка Куба).

Прозвучали твори класиків латиноамериканської та іспанської музики Елісіо Гренета, Тома Жобіма, Аcтора П'яццоли, Гаспара Фернандеса та інших.

Відвідувачі концерту із зимового Києва неначе перенеслись на гаряче кубинське узбережжя, де завжди панує літо, звучать романтичної пісні гуахіра, балади пунто чи запальні ритми афро-кубинської музики. Артисти на стільки позитивом зарядити публіку, що, здавалося, аплодисменти, якими вдячний глядач проводжав артистів після завершення концерту, він також вітав теплу весну і прощався із холодною зимою. Позаяк, іспанські мотиви багатьом навіяли саме такі містичні відчуття.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode