13
квітень
2019

субота
17:00

ЛИФАР-СЮЇТА

Балет на 1 дію

Музика Е. Лало,
постановка та хореографія
заслуженого артиста України
Дмитра Клявіна

Прем‘єру одноактного балету "Лифар-сюїта" у виконанні учнів та студентів презентувала Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря 30 червня 2018 року на сцені Національної опери України.

Балетмейстер-постановник, лауреат міжнародного конкурсу балету імені Сержа Лифаря, заслужений артист України Дмитро Клявін на знак пошани до видатного Майстра хореографії обрав ту ж музичну першооснову, що до неї сімдесят п’ять років тому звертався Серж Лифар у своєму балетному шедеврі «Сюїта в білому». А саме: ліричну й чуттєву і, разом з тим, драматичну й потужну музику мало відомого балету “Намуна” французького композитора Едуарда Лало. Як і легендарний патрон Академії імені Сержа Лифаря сучасний постановник зробив власну музичну композицію на основі цього твору. 

Оригінальна хореографія “Лифар-сюїти” створена в естетиці неокласики та кращих традиціях “білого” жіночого танцю на пуантах. Серж Лифар відомий у багатьох своїх іпостасях – танцівника, хореографа, історика та теоретика хореографії, колекціонера. Але творців вистави він зацікавив, в першу чергу, як видатний педагог. Сам Майстер не присутній на сцені – там живе його балетна трупа. Вона показана в найбільш драматичний момент свого існування, коли в ній народжується нова етуаль. Адже саме вихованню зірок сцени, присвятив своє життя у мистецтві Серж Лифар.
Сподіваємось, що ця робота стане нашою візитівкою і сподобається справжнім поціновувачам балетного мистецтва.

Директор
заслужений діяч мистецтв України
АНДРІЙ ЛЯГУЩЕНКО




Автор проекту та ведучий –
заслужений діяч мистецтв України, 
доктор філософії, мистецтвознавець
ОЛЕГ ВАСЮТА


Ціна квитків: 60-100 грн.
Тривалість: 1 год. 10 хв.
Використовується фонограма