П’ЯТА РІЧНИЦЯ 13-ГО БАТАЛЬЙОНУ

2019.04.23_13_BTRO_5_years

У квітні 2014 року бійці Чернігівського 13-го батальйону територіальної оборони, згодом реорганізованого в окремий мотопіхотний батальйон, одні з перших пішли на захист територіальної цілісності та суверенітету України. Урочистості з нагоди п’ятої річниці від дня створення батальйону відбулися сьогодні у Чернігові. Висловити вдячність бійцям зібралися представники влади, волонтери, громадськість. Серед головних героїв заходу — члени громадської організації «Спілка 13-го БТРО».

Розпочався захід молебнем в Катерининській церкві. А біля меморіальної стели загиблим учасникам АТО/ООС присутні поіменно згадали 25 загиблих героїв славетного 13-го, хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто віддав своє життя за незалежність України під час військових дій на Сході, та поклали квіти.

У меморіальних заходах взяв участь духовий оркестр обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Анатолій Ткачук). У виконанні оркестру прозвучав Гімн України, а також мелодія «Плине кача», яка стала своєрідним народним духовним гімном Революції Гідності і нинішньої війни за Незалежність України.

Урочистості з нагоди п’ятиріччя створення 13-го батальйону сьогодні пройшли не тільки у Чернігові. Делегація представників Чернігівщини привітала у Сумській області військовослужбовців 13-го окремого мотопіхотного батальйону, які нещодавно повернулися на своє постійне місце дислокації після виконання бойового завдання. У складі делегації – і колектив концертних виконавців обласного філармонійного центру.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм за матеріалами

Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Чернігівської ОДА


QR-Code generated with LudwigQRCode