АРТИСТИ ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ НА СВЯТІ ”НЕТЛІННЕ ”СЛОВО…”

2019.05.25_Eternal_Word

Вдев’яте зібрало ”Слово о полку Ігоревім” гостей на літературно-мистецьке свято ”Нетлінне ”Слово…” 25 травня 2019 року у Спасо-Преображенському монастирі в Новгороді-Сіверському.

Учасникам щорічного форуму театралізоване дійство представили артисти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Гостей привітними словами зустрічали Ярославна та князь Ігор (артисти філармонійного центру Інна та Ігор Василенки). Вокальними та хореографічними композиціями порадували учасників літературно-мистецького свята солісти Капели бандуристів ім. О.Вересая та Академічного народного хору (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур).

Під час проведення фестивалю до колекції перекладів ˮСлова о полку Ігоревімˮ, що зберігаються у музеї-заповіднику, додався примірник книги ˮЗбірник стародавніх письменˮ, в якому найвідоміша пам'ятка древньоруської літератури надрукована в перекладі на амхарську мову.

Новгород-сіверці та гості свята ознайомились з творчим доробком народних майстрів. Тим часом у Спаському соборі монастиря відбувся концерт духовних піснеспівів у виконанні Академічного народного хору обласного філармонійного центру.

Любителі віршованого слова мали змогу приєднатися до поетичних читань, які проходили біля будівлі музею-заповідника ”Слово о полку Ігоревім”. Серед учасників була і артистка філармонійного центру Олена Белеванцева.

У районному Будинку культури відбулись науково-популярні читання "Нетлінне Слово". Цей захід зібрав дослідників і поціновувачів древнього твору та наукову спільноту з Чернігова, Ніжина, Глухова, Батурина та Путивля.

За матеріалами відділу інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

Новгород-Сіверської РДА та

прес-служби Новгород-Сіверської міськради


QR-Code generated with LudwigQRCode