04
вересень
2019

середа
19:00

КОНЦЕРТ СИМФОНІЧНОГО ОРКЕСТРУ “ВІРТУОЗИ КИЄВА”

Програма класичної музики
“Симфонії всесвіту”

Дмитро Яблонський, диригент: "Класична музика - це не розвага, це частина життя. Якщо після концерту ви виходите зі сльозами на очах чи посміхаючись, ви стали глибшими й досконалішими. Це розуміння безперечне і безкомпромісне".

Класична музика має бути частиною життя кожної людини. І чим частіше ви відвідуватимете класичні концерти, тим більше будете заглиблюватись в себе.

GAS Concert представляє: міжнародний музичний проект - концертне турне “Симфонії всесвіту”, яке відбудеться у вересні 2019 року в шести містах України.

Концерти зіграють:
симфонічний оркестр “Віртуози Києва”
всесвітньо відомий диригент та віолончеліст, номінант “Греммі” Дмитро Яблонський
знана піаністка Анна Улаєва

В програмі:
музика композитора Олексія Шора
Симфонія №2 Йоганнеса Брамса
Увертюра “Сорока-злодійка” Джоакіно Россіні

Юрій Погорецький, директор оркестру “Віртуози Києва”, концертмейстер групи віолончелей: «Це турне – наша перша велика спроба взаємодії віртуозних виконавців класичної музики з українським слухачем. За останні роки нам вдалось зреалізувати декілька проектів з яскравими іноземними виконавцями, але ось так поїхати з симфонічним оркестром та солістом по містах України - це вперше. Безпрецедентний проект».

Дмитро Яблонський, диригент: "Це абсолютно приголомшливий проект. В програмі прозвучить музика трьох композиторів. Це Россіні, уверюра "Сорока-злодійка". Олексій Шор, який народився в Києві, потім емігрував до Ізраїлю, пізніше в Америку. Шор - композитор, який має ступінь доктора математики, унікальна особистість. Ми виконаємо його концерт для роялю з оркестром, який має назву "Notebook". А в другому відділенні прозвучить божественна Симфонія №2 Брамса, яка на будь-якому континенті може звучати хоч 24 години на добу".

Графік турне:
4 вересня - Чернігів, Обласний філармонійний центр
5 вересня - Харків, Філармонія
6 вересня - Дніпро, Філармонія ім. Л. Когана
7 вересня - Одеса, Філармонія
8 вересня - Київ, Національна музична академія України імені П. І. Чайковського
10 вересня - Львів, Філармонія

Про учасників проекту:
Дмитро Яблонський - головний диригент та художній керівник оркестру «Віртуози Києва», всесвітньо відомий диригент та віолончеліст, номінант премії «Греммі», почесний диригент Єрусалимського оркестру та професор Школи Музики імені Бухмана-Мехти (Тель-Авів). Виступає в усьому світі на таких відомих майданчиках як Карнегі-хол в Нью-Йорку, Ла Скала в Мілані і Лувр в Парижі.
Анна Улаєва є лауреатом багатьох міжнародних конкурсів. Останнім тріумфом стала перша премія на Мальтійському міжнародному конкурсі піаністів у фіналі великого циклу музичних конкурсів у 2018 році. Більше 720 піаністів із 70 країн розігрували один із самих дорогих призів за всю історію музичних конкурсів (€ 100 000 за 1 місце). Ще один трофей Анни - перша премія й перемога на Гран-прі Блютнера в конкурсі "Золотий тон" в 2013 році.
Як солістка Анна Улаєва дебютувала ще в 2001 році в Києві разом з Філармонійним оркестром України. З того моменту вона постійно виступає з відомими оркестрами, зокрема, з Камерним оркестром Баварського радіо, бере участь в фестивалях, серед них: "Mozartiade", "The days of Music in Waging", "Inselkonzerte auf Herrenchiemsee" в Німеччині, "Next Generation" і "Gstaad New Year Music" в Швейцарії.

«Віртуози Києва»
Багаторічна дружба та співпраця групи українських музикантів, лауреатів міжнародних конкурсів і всесвітньо відомого диригента і віолончеліста Дмитра Яблонського в 2016 році призвела до створення оркестру «Віртуози Києва».
За три роки оркестр «Віртуози Києва» став найбільш затребуваним музичним колективом України. Вже за перший рік роботи вони зіграли 120 концертів в Україні, Ізраїлі, Азербайджані, Іспанії, Швейцарії.
Записи оркестру публікує світовий лейбл «Naxos Records». «Віртуози Києва» - номінанти премії «Classical Music Awards 2018» за кращий диск року.
«Віртуози Києва» стали невід'ємною частиною виступів зірок шоу-бізнесу: Святослав Вакарчук, Тіна Кароль, Джамала, Ніно Катамадзе запрошують їх долучатися до концертів та запису альбомів.

«Віртуози Києва» виступають як у камерному складі - 10-20 музикантів, так і у великому симфонічному складі - 60-90 музикантів.
Концертне турне “Симфонії всесвіту” віртуози зіграють у великому симфонічному складі з 60 музикантів.

https://www.facebook.com/kyivvirtuosi/
https://www.facebook.com/gasconcert

Квитки - http://gasconcert.com.ua/galaxysimphony



Ціна квитків: 120 - 350 грн.
Тривалість: 1 год. 30 хв. (2 відділення)

ЖИВИЙ ЗВУК