НА ІВАНА КУПАЛА НАРОДНИЙ ХОР ВЛАШТУВАВ СВЯТО ДЛЯ МЕНЯН

Участь Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур, балетмейстер - Віктор Войников) у купальських святкуваннях на теренах області є традиційно бажаною. Саме тому без прославленого колективу нині на Чернігово-Сіверщині фактично не проходить жодне масштабне обрядове дійство. Так було і цього разу.  

5 липня 2019 року Академічний народний хор на запрошення Менської міської ради став справжньою прикрасою свята "На Івана Купала", що на березі мальовничої річки проходило у місті Мена. Програма вечора була досить насиченою. Артисти виконали вокально-хореографічну композицію "Ой на Івана", пісні-хороводи “Заплету віночок”, «Квітка душа» тощо.

Івана Купала є одним із найпопулярніших літніх свят в українців. Тож почувши у виконанні хору улюблені багатьма пісні і танці, меняни завзято підхоплювали їх – вливалися до хороводів або підтримували артистів своїм співом. Але найцікавіше було інше - те, заради чого, власне, більшість людей і прийшла на свято. Це, звичайно ж, плетіння вінків, які в завершенні вечора незаміжні дівчата пускали на воду, а також символічне запалення багаття, через яке закохані пари стрибали, щоб перевірити міцність своїх стосунків. А хтось стрибав, щоб очиститись від хвороб і невдач на весь рік – аж до наступного свята Івана Купала.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431
Фото Валерія Тихонова, м. Мена

2019.07.05_Мена


QR-Code generated with LudwigQRCode