«СІВЕРСЬКІ КЛЕЙНОДИ» НА КОСМОПОЛІСІ-2019: ПІДСУМКИ

2019.07.25 Siversky_Kleinody_Kavala

З 18 по 21 липня 2019 року в місті Кавала (Греція) Академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» (художній керівник та головний диригент - заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк) презентували свою творчу програму на етнічному фестивалі «Cosmopolis». Всього у фестивалі взяли участь дев’ять країн: Греція, Угорщина, Україна, Боснія та Герцоговина, Китай, Бразилія, Панама, Колумбія і США.

Фестиваль розпочався з урочистого параду колективів вулицями міста та офіційної зустрічі з мером Кавали пані Дімітрою Цанака.

У програмі фестивалю були вечірні виступи колективів - по два номери кожного дня. Працювали павільйони з національними продуктами - виставка виробів народних майстрів країн-учасниць. Особливу увагу відвідувачів привертав сіверянський виставковий павільйон, де бажаючі могли придбати сувеніри та поспілкуватися. Приємно, що до українського павільйону підходило багато гостей - українці, білоруси, грузини, болгари... Всі вони були приємно вражені яскравими та емоційними виступами ансамблю «Сіверські клейноди», про що й написали в книзі відгуків.

Старе місто Кавала – це живописні вулички, старовинні будиночки з квітучими двориками, Імарет – мусульманська будівля, збудована Мухаммедом Алі, візантійська фортеця, маяк, з якого відкриваються чарівні краєвиди як на місто, так і на море. Саме на відкритій сцені - площі Старого міста ім. Мухаммеда Алі і відбувалися концертні виступи колективів.

По завершенню мистецького форуму представники кожної країни отримали дипломи за презентацію національної культури від організатора фестивалю -  президента DIMOFELIA Анастасії Лосіфіду.

Надія Заваліна

Сюжет телеканалу "Новий Чернігів":


QR-Code generated with LudwigQRCode