НА ВІДЗНАЧЕННЯ 28-Ї РІЧНИЦІ ДЕРЖАВНОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

2019.08.24

На відзначення 28-ї річниці державної незалежності України 24 серпня 2019 року у Чернігові відбулася низка урочистих заходів за участю артистів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Академічний народний хор (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур) з героїко-патріотичною програмою виступив біля пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України». Для військовослужбовців, чернігівців і гостей міста, які прийшли вшанували пам'ять всіх захисників української держави, всіх хто віддав своє життя захищаючи свободу та суверенітет України, артисти виконали марш нової армії «Зродились ми великої години» та українські народні пісні - «Ой на горі та женці жнуть», «Засвистали козаченьки», «Понад ставом стежечка» тощо.

Разом з учасниками патріотичного заходу артисти взяли участь в з загальноукраїнській хвилині мовчання, під час якої пролунали 100 ударів дзвону як символ ударів сердець Героїв Небесної Сотні. Молебень за Україну відправив секретар Чернігівської Єпархії Православної Церкви України протоієрей отець Роман Кінник.

Після літії, присутні поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України». У цій церемонії взяли участь керівник апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха, керуюча справами виконавчого апарату обласної ради Олена Зубок, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, начальник Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко, генеральний директор – керівник художній Чернігівського обласного філармонійного центру Сергій Теребун, представники силових структур, ветерани, творча інтелігенція, громадськість.

Меморіальні заходи продовжились у сквері імені Миколи Попудренка.

Віддаючи данину шани світлій пам’яті жителів Чернігівщини, полеглих під час Революції Гідності та при виконанні військового обов’язку під час російсько-української війни на Донбасі, представники сімей загиблих, керівники міста та області, військовослужбовці та громадськість поклали квіти до меморіальних стел Героям Небесної Сотні та героям Чернігівщини, загиблим в зоні АТО/ООС.

Цього ж дня у рамках святкування Дня Незалежності України на малій міській сцені на Алеї Героїв відбулося відкриття 15-ого Міжнародного фестивалю національних культур «Поліське коло», участь в якому, серед інших, взяли й концертні виконавці Чернігівського обласного філармонійного центру: заслужений працівник культури України Світлана Пилипенко, артистка розмовного жанру Чернігівського обласного філармонійного центру, мати загиблого бійця 13-го мотопіхотного батальйону старшого солдата Володимира Близнюка, Олена Белеванцева та артистка Катерина Іващенко. У ролі ведучих на заходах до Дня Незалежності України виступили артисти філармонійного центру Інна та Ігор Василенки.

Продовжилися заходи до Дня незалежності концертною програмою Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode