АРТИСТИ ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У СВЯТІ "СЕДНІВСЬКА ОСІНЬ"

2019.09.28

Всеукраїнське літературно-мистецьке свято "Седнівська осінь" 28 вересня 2019 року відбулося у містечку Седнів, що у Чернігівському районі. З 2004 року воно об’єднує видатних діячів культури і мистецтва, майстрів народної творчості, представників творчої інтелігенції України і проходить над мальовничою річкою Снов біля комплексу споруд маєтку Лизогубів – пам’ятки історії та архітектури кінця XVII – початку ХХ сторічь.

Як і у минулі роки, представники різних регіонів України представили зразки виробів прикладного мистецтва, створені народними майстрами, а також влаштували майстер-класи для гостей дійства. В наметах можна було придбати сувеніри, а також скуштувати седнівський мед та інші ласощі.

До пам’ятника Тарасу Шевченку, який бував тут не раз, гості поклали квіти. А в будинку Лизогубів працювали виставки, присвячені діяльності видатних українців Пантелеймона Куліша, Левка Лук’яненка та Іллі Шрага. Прикрасили експозицію вишивані рушники жительки Седнева, сестри Героя України Зінаїди Лук’яненко. В кількох залах будівлі лунала музика.

Відкриваючи свято до його учасників звернулася в.о. голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

"Седнів - це те місце сили, яке завжди збирало найкращих, притягувало таланти й надихало. Ми знаємо багато митців, які, перебуваючи саме тут, на цій землі, народили прекрасні рядки, прекрасні пісні, написали прекрасні картини. І коли ми з вами повертаємося сюди, щоразу дивуємося, як Седнів продовжує притягувати до себе людей мистецтва, людей, які відчувають гармонію і хочуть передати її всій Україні", - сказала пані Наталія.

В святкових урочистостях також взяли участь перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, народний депутат України Антон Поляков, голова Національної спілки художників України Володимир Чепелик, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко, представники органів місцевої влади, громадських організацій, творчих спілок, народні художники та інші.

Не залишились обділеними увагою й ті, хто прийшов на свято, щоб насолодитися концертною програмою за участю аматорських і професійних колективів.

Традиційно свою розважальну програму представили артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. На вході на територію садиби Лизогубів гостей «Седнівської осені» зустрічали історичні персонажі Лізонька та Ілля Лизогуби, котрих талановито зіграли артисти Інна та Ігор Василенки. Біля пам’ятника Тарасу Шевченку лунали пісні у виконанні артистів Капели бандуристів ім. Остапа Вересая (керівники - заслужена артистка України Раїса Борщ та заслужений працівник культури України Микола Борщ). А а на сцені свою концертну програму демонстрував Академічний народний хор (художній керівник та головний диригент - заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур, головний балетмейстер – Віктор Войников, керівник оркестрової групи - Лариса Падій), а також концертні виконавці філармонійного центру – заслужений артист України Сергій Сулимовський та лауреати міжнародних конкурсів Марина Коваленко і В’ячеслав Мацвійко.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode