КОБЗАРСЬКІ МАНДРИ ВАСИЛЯ НЕЧЕПИ

Сюжет Телеканал Новий Чернігів


Нещодавно із-за океану, з кобзарських мандрів,  повернувся Народний артист України, лауреат Шевченківської премії Василь Нечепа. І  хоча його подорож Америкою не перша, та  вражень дуже багато. Мандри чернігівського кобзаря почалися з 1990 року, коли він був у  кругосвітній подорожі, відтоді Василь Григорович постійно виступає в США. Він побував у всіх штатах Америки, виступав в усіх українських навчальних закладах "Рідна школа".

У квітні Василь Нечепа був запрошений до Канади для виступів перед школярами. Там відбулося сім його благодійних концертів разом із учнями.
На травень місяць завчасно було заплановано багато заходів у Америці. Пан Василь жив у Даласі, звідкіля зручно виїздити в усі кінці Сполучених Штатів Америки. Зараз знову, як і під час чорнобильської катастрофи, люди збирають і передають великі кошти в Україну на потреби воїнам АТО.

Василь Нечепа розпочав мандри з самого півдня, з міста Сан-Дієґо, де жив і працював видатний бандурист Григорій Китастий, якому в Україні присвоєно звання "Герой України". Наш кобзар заспівав школярам на тій самій сцені, де співав славетний бандурист. Поруч проходив великий міжнародний фестиваль індіанського мистецтва, куди також був запрошений Василь Григорович, у супроводі кобзи він проспівав дві пісні.

Потім був переїзд до Лос-Анджелесу, де жив і працював видатний бандурист Василь Ємець. У столиці Каліфорнії, місті Сакраменто, відбувся великий фестиваль, де збирали кошти на потреби воїнам АТО. Василь Нечепа виступив з духовим оркестром та капелою бандуристів. У Лос-Анжелесі та Сан-Франциско разом із школярами вшанували День матері.

Також співак провів благодійні концерти у м.Сіетл (штат Вашингтон) та м.Портленд (штат Орегон). І вже з Чікаго вирушив в Україну. Кобзарські мандри тривають.
Чекаємо на продовження!



Сан Франциско. Зустріч з Народним художником України, Лауреатом Шевченківської премії Василем Лопатою.


QR-Code generated with LudwigQRCode