«БАНДУРНА РОЗМОВА» ВІД ТАРАСА ЛАЗУРКЕВИЧА ТА ОЛЕГА СОЗАНСЬКОГО

2019.12.08

Чернігівці продовжують знайомитися і насолоджуватися творчістю музикантів, які інструментом обрали для себе бандуру.

В рамках  проекту "Бандурний абонемент", що реалізується обласним філармонійним центром, на головній концертній сцені Чернігівщини 9 грудня 2019 року виступив дует «Бандурна розмова» у складі заслужених артистів України Тараса Лазуркевича та Олега Созанського.
Як розповів автор творчого проєкту, доктор філософії, заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта, музиканти представляють західну Україну. Вони обидва закінчили Львівську національну музичну академію ім. Миколи Лисенка. Обидва володіють двома різними способами гри на бандурах - «київського» та «харківського» типів. Артисти серйозно займаються науковою діяльністю, навчають студентів, записують музику і багато гастролюють.

25 років тому Тарас Лазуркевич та Олег Созанський вирішили грати разом, утворивши дует «Бандурна розмова». З того часу колектив отримав визнання як у вітчизняних поціновувачів бандури, так і серед української діаспори. Дует неодноразово перемагав у конкурсах і фестивалях. Вже через чотири роки своєї активної концертної діяльності музиканти записали перший компакт-диск.

Характерною ознакою дуету «Бандурна розмова» є те, що, музикуючи разом, кожен з виконавців зберігає свою унікальну самодостатність. Кожен з них надзвичайно гармонійно виглядає як під час сольних виступів, так і в дуеті. Для чернігівського глядача Тарас Лазуркевич та Олег Созанський представили програму, в яку включили твори, що стали візитівкою музикантів. Прозвучали пісні «Ой, під горою», «Та забіліли сніги», «Ой, у полі вітер віє», «Хата моя рубленая», уривки з поеми "Байда" та інші.

Овації в фіналі виступу дуету Тараса Лазуркевича та Олега Созанського засвідчили те, що через «Бандурну розмову» музикантам вдалося донести до слухачів всю красу бандурної музики. Глядацька зала тривалими оплесками дякувала артистам за можливість доторкнутися до високого мистецтва.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431

Сюжет тедеканалу "Новий Чернігів"


QR-Code generated with LudwigQRCode