ЄЛІЗАВЕТА ЛІПІТЮК, РОМАН СМОЛЯР ТА КВАРТЕТ ГІТАРИСТІВ “КИЇВ” НА СЦЕНІ ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ

2020.01.25_

Виступ заслуженої артистки України Єлізавети Ліпітюк (cопрано), лауреата міжнародного конкурсу Романа Смоляра (бас) та квартету гітаристів “Київ” Національної філармонії України (керівник - заслужений артист України Володимир Шаруєв) - унікальна подія для музичного Чернігова. В рамках камерного абонементу, 25 січня 2020 року артисти виступили на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру з програмою "Акустичний рок, балади, ліричні пісні".

Як розповів автор проекту музичних абонементів, заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта, для глядачів, які добре знайомі з творчістю квартету гітаристів “Київ”, цікаво було почути їхній виступ в поєднанні з  вокальним дуетом  Єлізавети Ліпітюк та Романа Смоляра. Квартет втретє демонстрував свою віртуозність на головній концертній сцені Чернігівщини. А пані Єлізавета — вдруге. Два роки тому вона дебютувала перед чернігівськими меломанами в програмі, де виконувала партії з відомих американських мюзиклів та спірічуелс.  Що ж стосується Романа Столяра, то для нього виступ в Чернігівському філармонійному центрі став першим і по-справжньому особливим. Адже музика до творів, що виконувалися дуетом під акомпанемент квартету гітаристів “Київ”, була написана саме паном Романом.

Під час концерту прозвучали твори на слова Івана Франка, Лесі Українки, Василя Стуса, Василя Симоненка, Тараса Шевченка, Павла Тичини, Бориса Олійника та Максима Рильського.

Кожний виступ артистів супроводжувався бурхливими оплесками. Висока культура, віртуозність і невимовна легкість, з якою вони виконували найскладніші твори, зачаровували глядачів.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode