НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ОЛЕГ СЕМІНСЬКИЙ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ У ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ

2020.02.12_Oleh_Seminskyy

Хід реалізації проєкту “Реставрація пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі Обласного комунального концертно-видовищного підприємства “Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм” з виділенням черговості”, що фінансується за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, 12 лютого 2020 року обговорили під час робочої зустрічі народний депутат України по 205 виборчому округу Олег Семінський та генеральний директор — керівник художній філармонійного центру Сергій Теребун.

У розмові з народним депутатом Сергій Теребун зазначив, що востаннє поточний ремонт фасаду будівлі проводився близько 20 років тому. А щодо капітального ремонту приміщення, то його, певно, памятають лише старожили закладу.

Другу чергу проєкту планується розпочати у поточному році при отриманні коштів з державного бюджету. Друга черга передбачатиме облицювання цоколю, заміну системи водостоку, влаштування відмостків, відновлення декоративних деталей фасаду, ґрунтування та фарбування фасадів, заміну асфальтобетонного покриття тротуару на бетонну тротуарну плитку і таке інше.

Розглянуто питання і щодо раціонального використання зекономлених бюджетних призначень 2020 року. Економія на суму близько 3 мільйонів гривень виникла завдяки проведенню тендеру в системі ProZorro. За рахунок цих коштів мають бути облаштовані ліфт та санітарно-гігієнічні місця для людей з інвалідністю, система приливно-витяжної вентиляції, вхідні тамбури та інше.

Також під час зустрічі з Олегом Семінським порушувалися питання забезпечення філармонійного центру сучасною звукопідсилюючою та освітлювальною апаратурою. Це проблема нагальна, адже обладнання не оновлювалось протягом останніх десятиліть і за довгі роки морально і технічно застаріло. При цьому колективи філармонійного центру, мистецький рівень яких підтверджений перемогами у конкурсах та фестивалях високого міжнародного рівня, прагнуть забезпечувати публіку найкращим звуком і візуальним рядом. Крім того, Чернігівський обласний філармонійний центр є місцем проведення Міжнародного фестивалю класичної музики “Сіверські музичні вечори”, участь в якому беруть зірки світової класичної сцени. Для їх виступів перед чернігівськими глядачами та гостями, які приїжджають на фестиваль з багатьох країн світу, належне технічне забезпечення є необхідною умовою.

Сергій Теребун та Олег Семінський обговорили кроки по співпраці щодо підтримки провідного мистецького закладу Чернігівщини.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode