ДО 31 РІЧНИЦІ ВИВЕДЕННЯ РАДЯНСЬКИХ ВІЙСЬК З РЕСПУБЛІКИ АФГАНІСТАН

2020.02.15

У Чернігові 15 лютого 2020 року, як і по всій Україні, вшановували учасників бойових дій на території інших держав та відзначали 31 річницю виведення радянських військ з Республіки Афганістан.

Війна в Афганістані тривала майже 10 років. За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів. Україні чужа війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз у нашій державі понад 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами. Чернігівщина у тій війні втратила 119 своїх синів.

В меморіальному заході, що проходив біля пам’ятного знаку чернігівцям, які загинули під час виконання військового обов’язку на землі Афганістану, взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, учасники бойових дій, ветерани афганської та інших локальних війн, нинішні захисники територіальної цілісності України, представники родин загиблих героїв, учасники громадських об’єднань, громадськість. В жалобному заході також взяв участь Духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент заслужений діяч мистецтв України Анатолій Ткачук).

Присутні хвилиною мовчання та покладанням квітів до Пам’ятного знаку вшанували загиблих при виконанні військового обов’язку на території Афганістану та інших держав та тих воїнів, хто віддав життя під час захисту цілісності і незалежності України в зоні проведення АТО/ООС.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431
Фото Чернігівської міської ради


QR-Code generated with LudwigQRCode