У ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ ПРИВІТАЛИ ВІЙСЬКОВИХ ВИПРОБУВАЧІВ

2020.03.04_

Урочистості з нагоди 88-ї річниці з дня створення Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки відбулися 4 березня 2020 року в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Установа унікальна, адже в Україні тільки тут проводять дослідження і випробування озброєння та військової техніки.

Військових випробувачів вітали не тільки безпосередні керівники та колеги, а й представники органів влади, зокрема заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Андрій Подорван та радник голови облради Дмитро Никоненко.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди Дня створення Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки низка військовослужбовців отримали подяки від обласної представницької та виконавчої влади.

Далі військовослужбовець інституту Сергій Лебедєв привітав своїх колег авторською піснею Володимира Бендрика.

Музичні віншування військовим науковцям також дарували артисти філармонійного центру - заслужені артисти України Володимир Гришин та Сергій Сулімовський, солісти Марина Маккей, Марина Коваленко, Яна Корольова Ольга Печко та В'ячеслав Мацвійко, Академічний народний хор на чолі із заслуженим діячем мистецтв України Володимиром Коцуром та шоу-балет «Екватор» (керівник – Віктор Войников). Провела концерт артистка Інна Василенко.

Довідково

У 2014 році установа (тоді — Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України, ДНВЦ ЗСУ) була передислокована з анексованої території Автономної Республіки Крим до Чернігова. У 2017 році відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2017 року № 786 ДНВЦ ЗСУ перетворений у Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Інститут проводить випробування в інтересах усіх видів та родів військ Збройних Сил України, а також інших складових сил оборони (МВС, Державної прикордонної служби, Національно гвардії тощо).

Після передислокації з квітня 2014 року на теренах Чернігівщини фахівцями Інституту проведено понад 600 випробувань озброєння та військової техніки.

Річний обсяг виробленої підприємствами регіону оборонної продукції збільшився у 18 разів, а загальний обсяг за останні 5 років складає майже 800 мільйонів гривень.За цей період на аеродромі «Півці» проведено понад 60 випробувань безпілотних авіаційних комплексів вітчизняного та закордонного виробництва.

За повідомленням Департаменту інформаційної діяльності такомунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


QR-Code generated with LudwigQRCode