УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ 207-Ї РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

2021.03.09_207_Shevchenko

“Зоре моя вечірняя...” - пісня на шевченкові вірші у виконанні Академічного народного хору обласного філармонійного центру під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура. Сьогодні, 9 березня 2021 року, саме з неї біля пам’ятника Тарасу Шевченку на Чернігівському Валу розпочалися урочистості, присвячені 207-й річниці від дня народження Великого Кобзаря.

Духовий оркестр філармонійного центру під орудою заслуженого діяча мистецтв України Анатолія Ткачука виконує позивні і над Валом лунають слова: “Шевченко був, є і завжди буде маркером української ідентичності, найяскравішим виразником одвічних прагнень свого народу до Волі, Незалежності, Щасливого життя. Наш Кобзар говорить з усіма щирим словом правди зрозумілим кожному. А кожен сприймає і бачить вже свого Шевченка, бо кожне його слово – це розмова з вічністю.”

Кобзареві вірші прозвучали для учасників урочистостей у виконанні особливих людей - молоді з інвалідністю.

Вшановуючи пам’ять генія українського народу, учасники заходу, в тому числі представники органів державної влади і місцевого самоврядування, громадськість, поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode