ОРКЕСТР “ФІЛАРМОНІЯ”: МУЗИКА ВІД СЕРЦЯ

Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” Чернігівського обласного філармонійного центру під диригуванням американського маестро Мішеля Галанте 2 вересня 2021 року представив глядачам світову класику — шедеври Сергія Рахманінова і Петра Чайковського. Концерт в обласному філармонійному центрі викликав велике зацікавлення шанувальників академічної музики, які приязно зустріли дебют Мішеля Галанте за диригентським пультом оркестру “Філармонія” кілька днів тому. “Мішель Галанте — людина, закохана в музику”, - сказав про нього, відкриваючи концертну програму, художній керівник та головний диригент Академічного симфонічного оркестру “Філармонія”, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач.

У першому відділенні для глядачів прозвучала Симфонія №5 мі мінор Петра Чайковського. Вона вважається одним з найкращих творів композитора, справжнім поєднанням драматизму і трагізму, твором, що ставить глибокі філософські питання. Також щире захоплення глядачів викликало виконання третьої частини Симфонії №6 сі мінор.

У другому відділенні концертної програми був виконаний Концерт для фортепіано з оркестром №2 до мінор Сергія Рахманінова. Це — один з найвідоміших, найпопулярніших і найчастіше виконуваних творів композитора, який став важливою віхою в його композиторській біографії.

Почуття авторів у своєму виступі майстерно передали глядачам музиканти Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” під диригуванням Мішеля Галанте. “Це дуже популярні твори. І на те є підстави: це чудова музика, адже кожна частинка цих творів йде просто з серця. Насправді, моє життя більше пов’язане із сучасною музикою. Тож для мене це особливо — виконувати такі два славетні твори. Але це чудовий досвід”, - зазначив американський диригент.

 

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode