ОБЕРЕЖНО: МІНИ!

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій вкотре нагадує про мінну небезпеку і про про необхідність дотримання правил поводження з вибухонебезпечними предметами.

Міни та інші нездетоновані вибухонебезпечні предмети, які залишають по собі окупанти,  можна знайти будь-де: у покинутих оселях, на вулицях, дитячих майданчиках, на заміському відкритому просторі (у полях, лісах, у водоймах, на узбіччях доріг тощо). Вибухівка не завжди виглядає загрозливо на перший погляд. Не торкайтесь незнайомих предметів!

Фахівці Мінреінтеграції радять: 
- Повертайтеся додому, у деокуповані райони, після офіційного дозволу державних органів та місцевої влади.
- Не переміщайтесь у неперевірених темних приміщеннях та не відкривайте нічого наосліп.
- Ходіть лише перевіреними стежками й дорогами з твердим покриттям. Не гуляйте лісами та полями.
- Виявили щось підозріле, схоже на вибухівку? – відійдіть на безпечну відстань та повідомте спеціалістів за номерами 101 або 102. Дочекайтеся приїзду спецслужб і не намагайтеся самостійно знешкоджувати знахідку.


1 травня 2022 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих теритрій України спільно з операторами мобільного зв’язку продовжило кампанію з інформування населення про мінну небезпеку. Від сьогодні відбуватиметься регулярне смс-інформування. Протягом місяця абоненти компанії ПрАТ «ВФ Україна» тричі отримуватимуть нагадування такого змісту:

«Обережно: міни! Мінреінтеграції повідомляє про необхідність дотримання правил поводження з вибухонебезпечними предметами! У разі виявлення підозрілого предмету – не чіпайте, попередьте оточуючих про небезпеку, повідомте про знахідку за номерами телефону: 101, 102 або 112. Бережіть себе!»


QR-Code generated with LudwigQRCode