УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ. 20.01.2017

20 січня 2017 року в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм  пройшли урочистості з нагоди Дня Соборності України.

На заході були присутні почесні гості, керівництво області. З вітальним словом виступили голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та були вручені почесні грамоти, подяки за активну життєву та громадянську позицію.

У концерті брали участь АКАДЕМІЧНИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ "СІВЕРСЬКІ КЛЕЙНОДИ" Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент -  заслужений діяч мистецтв України СЕРГІЙ ВОВК), АКАДЕМІЧНИЙ КАМЕРНИЙ ХОР ІМ.Д.БОРТНЯНСЬКОГО Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент - ІВАН БОГДАНОВ), АКАДЕМІЧНИЙ НАРОДНИЙ ХОР Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент - заслужений діяч мистецтв України ВОЛОДИМИР КОЦУР), заслужений артист України СЕРГІЙ СУЛІМОВСЬКИЙ, лауреати Міжнародних конкурсів МАРИНА МАККЕЙ, ОЛЬГА ПЕЧКО, НАРОДНИЙ ХУДОЖНІЙ КОЛЕКТИВ ТЕАТР ТАНЦЮ «СЛОВʼЯНИ» Чернігівського міського палацу культури (керівники - заслужений працівник культури України ВОЛОДИМИР ДЯДЕЧКО та відмінник освіти України МАРИНА ДЯДЕЧКО), ведучі ІННА ВАСИЛЕНКО та ДМИТРО ОБЄДНІКОВ.

З нагоди Дня Соборності України від голови обласної державної адміністрації, голови обласної ради, Чернігівського міського голови та учасників святкового зібрання були покладені квіти до пам'ятника Великому Кобзареві Тарасу Григоровичу Шевченку, пам’ятного знаку “Борцям за волю та незалежність України”, меморіальних стел Героям Небесної сотні та загиблим учасникам АТО. Квіти були покладені до пам’ятників тим, хто ціною життя століттями виборював Соборну і незалежну Українську державу. І тим, хто сьогодні віддає життя за єдність та мирне небо над її просторами. Адже саме ті історичні події майже сторічної давнини сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. І сьогодні як ніколи, для боротьби за свої національні інтереси Україні вкрай потрібна територіальна цілісність, адже саме об’єднавши наші сили, ми переможемо у боротьбі проти зазіхань на українські землі. Ці квіти — символ нашої пам’яті та поваги до подвигу українських звитяжців. Адже День Соборності — це нагадування про те, що сила нашої держави — в єдності всіх українських земель.



Сюжет: Cheline TV


QR-Code generated with LudwigQRCode