УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

КРУТИ. 2017

Особливе місце серед подій Української революції займає бій біля залізничної станції Крути, який відбувся 29 січня 1918 р. і став героїчною, трагічною і легендарною сторінкою нашої історії. Вже майже 100 років він є символом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

29 січня 2017 року біля Меморіалу пам'яті героїв Крут (ст. Крути, Борзнянського району, Чернігівської області) артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм взяли участь в урочистих заходах з вшанування пам’яті Героїв Крут.

У заході взяли участь:   артист Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Народний артист України ВАСИЛЬ НЕЧЕПА, КАПЕЛА БАНДУРИСТІВ ім. О.ВЕРЕСАЯ Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент -  Заслужена артистка України РАЇСА БОРЩ; головний хормейстер - заслужений працівник культури України МИКОЛА БОРЩ), ДУХОВИЙ ОРКЕСТР Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент - заслужений діяч мистецтв України АНАТОЛІЙ ТКАЧУК), артистка розмовного жанру ОЛЕНА БЕЛЕВАНЦЕВА.

Слід зазначити, що з метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, визнання історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки, їх значення для відновлення Україною незалежності у 1991 році, утвердження історичної єдності земель, консолідації суспільства, зміцнення міжнародного авторитету України та у зв’язку зі 100-річчям подій Української революції, Указом Президента України від 22 січня 2016 року №17  2017 рік проголошено Роком Української революції 1917 – 1921 років.


QR-Code generated with LudwigQRCode