НАДЄЖДА ВЛАЄВА

24
березень
2017

п'ятниця
19:00

СІВЕРСЬКІ МУЗИЧНІ ВЕЧОРИ

XVII Міжнародний фестиваль класичної музики

ВЕЧІР ФОРТЕПІАННОЇ МУЗИКИ СЕРГІЯ БОРТКЕВИЧА

НАДЄЖДА ВЛАЄВА (м.Нью-Йорк)

В програмі:
С.Борткевич. Шість п'єс-фантазій, опус 61
Три мазурки, опус 64
Югославська сюїта, опус 6
Дванадцять етюдів-новел,опус 29

Надєжда Влаєва народилася в Софії, Болгарія і почала грати на фортепіано у віці п'яти років. У віці 15 років вона виборола перше місце на конкурсі Ліста у м.Лукка, Італія. Серед інших призів і нагород, здобутих Влаєвою, - третя премія на Міжнародному конкурсі імені Ліста в Будапешті і премія Yamaha за краще виконання Брамса в Веймарі.

Пані Влаєва в даний час мешкає в Нью-Йорку, де виступає в Карнегі холі, Роуз холі, в Лінкольн-центрі та в концертному залі Меркін. Гра Надєжди Влаєвої вірізняється винятковою музикальністю та поетичністю. Її  хвилююча віртуозність зібрали гарні відгуки від багатьох всесвітньо відомих музикантів.

Лазар Берман назвав її талант "Богом даний"; Маестро Ханс Граф зауважив, що "її музикальність і глибина її інтерпретації вражають", Арнольд Стейнхардт, керівник струнного квартету Гварнері, оцінив її як "одну з тих людей, що мають видатні здібності, на  які ми чекаємо, але рідко бачимо".

Надєжда Влаєва виступала в якості соліста з оркестрами по всьому світу, серед них  Будапештський симфонічний оркестр, філармонічний оркестр Калгарі, Капела Istropolitana  у Словаччини, симфонічний оркестр Едінбургу, філармонія Вроцлава. Її сольні виступи пройшли з успіхом в численних  північноамериканських і європейських концертних залах. У 2017 році концертний графік  Влаєвої включає в себе зупинки в Німеччині, Швейцарії, Нідерландах, Кіпрі, Україні, Китаї та Японії.

Надєжда Влаєва записала шість компакт-дисків. Її диск транскрипцій Баха на  британській студії "Hyperion Records", був обраний BBC Music Magazine як інструментальний компакт-диск місяця. Його перший трек надихнув на короткий анімаційний фільм "Увертюра", прем'єра якого відбулася в Лінкольн-центрі у Нью-Йорку.  

Диск "Скарбниця російської романтичної фортепіанної музики" отримав такі епітети як  "дійсно натхненний", "вишуканий" ,"карколомний", "надзвичайно гарно зіграний" та "неодмінно симпатичний і музичний" від музичних товариств "Грамофон", "Клавір", "American Guide Record", "International Record Review" та "International Piano" відповідно. Компакт-диск Влаєвої "Фортепіанна музика Ліста" був так само високо оцінений і заробив Гран-прі "Liszt' du Disque". Серед попередніх переможців цієї нагороди — Мауріціо Полліні, Альфред Брендель і Джордж Ціфра.

У 2002 їй було запропоновано записати саундтрек для документального фільму "У пошуках Сезанна» (продюсер  – лауреат премії "Оскар" Аллан Міллер).

Також у 2016 році були записані твори  Владігерова та  був випущений диск записів  творів  Владигерова,  Райчева, Крушева  в складі фортепіанного дуету з піаністкою Івайлою Кіровою. Американський композитор Лоуель Ліберманн написав Ноктюрн № 9 і Варіації на тему Шуберта і присвятив їх пані Надєждє. Влаєва також виконала світові прем'єри кількох нещодавно розшуканих творів невиправдано забутих  композиторів-романтиків Сергія Борткевича та Володимира Дроздова.

Останній альбом Надєжди Влаєвої "Фортепіанна музика Сергія Борткевича", був випущений студією звукозапису "Гіперіон" в 2016 році і був обраний в якості одного з компакт-дисків  року по версії "Musicweb". Він включає в себе і деякі нові роботи, які Влаєва виконувала в Карнегі холі.

Її персональний веб-сайт: www.NadejdaVlaeva.com


Ціна квитків: 40-60 грн.
Тривалість: 1 год. 55 хв.
ЖИВИЙ ЗВУК

Серпень 2017
 
1
Вт
2
Ср
3
Чт
4
Пт
5
Сб
6
Нд
7
Пн
8
Вт
9
Ср
10
Чт
11
Пт
12
Сб
13
Нд
14
Пн
15
Вт
16
Ср
17
Чт
18
Пт
19
Сб
20
Нд
21
Пн
22
Вт
23
Ср
24
Чт
25
Пт
26
Сб
27
Нд
28
Пн
29
Вт
30
Ср
31
Чт