СІВЕРСЬКІ МУЗИЧНІ ВЕЧОРИ. ЗАКРИТТЯ ФЕСТИВАЛЮ

СІВЕРСЬКІ МУЗИЧНІ ВЕЧОРИ. ЗАКРИТТЯ ФЕСТИВАЛЮ

Стало доброю традицією на весні у Чернігові проводити міжнародний фестиваль класичної музики. Ось і цього року вже 17 раз у залі обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм лунала класична музика. Треба сказати, що присутність глядачів була максимальна. Кожний виступ артистів гаряче сприймала глядацька зала. Стоячи аплодували,  запрошуючи ще і ще раз на вихід артистів. За ці два тижні концертних вечорів ми побачили цілу низку відомих виконавців. Взагалі, музичне свято цього року було присвячене творчості одного композитора – Людвіга ван Бетховена, адже його музика  об’єднує, згуртовує, допомагає пережити важкі часи для України та усіх нас. А оскільки 2017 є роком Японії в Україні, то відкривали фестиваль японські музиканти на чолі з диригентом Міцунобу Такая (Японія).

Про фестиваль можна розповідати багато цікавого, але не можливо передати звучання скрипки чи описати чарівні звуки роялю від гри старшого сина Вадима Руденка Філіпа. В останній концерт фестивалю ввійшли найпопулярніші твори композитора: концерт для скрипки, віолончелі та фортепіано з оркестром у виконанні відомих артистів України; у другому відділі - симфонія №5 до-мінор під керівництвом диригента Уінстона Фогеля (США). Це високопрофесійний диригент і найстаріший диригент, який працював з нашим оркестром. Йому виповнилося 74 роки! Треба сказати, що за свою довгу кар’єру американський диригент співпрацював з кращими оркестрами США та Європи. Отож, разом з українськими музикантами-корифеями він і завершив фестиваль.

У своєму заключному слові перед початком концерту художній керівник Міжнародного фестивалю класичної музики «Сіверські музичні вечори» Микола Сукач сказав, що незважаючи на ранг та звання виступаючих артистів , головною особою нашого фестивалю все ж таки є академічний симфонічний оркестр «Філармонія». Відшуміли останні акорди фестивалю, але вони ще довго і довго будуть звучати в наших душах. Тож дякуємо оркестрантам за ту музичну насолоду, яку вони змогли нам подарувати впродовж фестивалю!


Фоторепортаж та враження Віктора Кошмала.


QR-Code generated with LudwigQRCode