РІЧНИЦЮ АВАРІЇ НА ЧАЕС ВІДЗНАЧИЛИ МІТИНГОМ-РЕКВІЄМОМ

МІТИНГ-РЕКВІЄМ


Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів та померлих від наслідків аварії на ЧАЕС учасники мітингу-реквієму, який відбувся 26 квітня 2017 року біля пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» на Алеї Героїв у Чернігові. Тут зібралися представники громадськості, ліквідатори аварії на ЧАЕС та їхні сім’ї, представники влади. Згадали про те, що Чернігівщина є однією із найбільш постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи. Зокрема, 244 населених пункти зазнали радіоактивного забруднення, 22% населення було віднесено до категорії постраждалих. Нині у місті Чернігові мешкає понад 8 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та 461 родина померлих учасників ліквідації.

Заупокійну літію за жертвами аварії відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей Роман Кіник. Учасники мітингу вшанували пам’ять про трагедію покладанням квітів до меморіального знаку та сфотографувалися у пам’ять про 31 річницю аварії. У проповіді, яку виголосив протоієрей Роман Кіник, він закликав молитися за Героїв кожного дня, за тих, хто віддавав і сьогодні віддає своє життя, щоб зберегти життя багатьох.

У заході взяли участь колективи Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського (художній керівник та головний диригент Іван Богданов) та Духовий оркестр (художній керівник та головний диригент заслужений діяч мистецтв України Анатолій Ткачук).


QR-Code generated with LudwigQRCode