"СІВЕРСЬКІ КЛЕЙНОДИ" НА СЦЕНАХ УКРАЇНИ

"Сіверські клейноди" на сценах України

Надзвичайно насиченим видався останній тиждень квітня 2017 року для академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Однак досвідченому і згуртованому колективу під орудою художнього керівника та головного диригента заслуженого діяча мистецтв України Сергія Вовка такі навантаження лише додають натхнення.

25 квітня артисти успішно виступили на київській сцені Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського у рамках IX Міжнародній Пасхальній асамблеї «Духовність єднає Україну». Асамблея відбувалася в Україні з 17 по 30 квітня 2017 року з ініціативи ректора Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського, народного артиста України Володимира Рожка під патронатом Українських Православних Церков за сприяння Національної академії мистецтв України і творчих спілок. «Сіверські клейноди» представили Чернігівщину і традиційну музичну культуру Сіверського краю великою концертною програмою.

Не менш цікавою виявилася для колективу участь у фестивалі професійного музичного мистецтва «Прикарпатська весна-2017», присвяченого 355-ій річниці міста Івано-Франківська. «Сіверські клейноди» були запрошені для почесної місії – заключного концерту по завершенню фестивалю.

У рідному Чернігові «Клейноди» порадували містян і гостей запальними піснями і танцями на Красній площі під час відкриття туристичного сезону 30 квітня. Разом зі старшим колективом тут виступали і маленькі артисти з Дитячої мистецької студії, що працює при академічному ансамблі. Завершальним номером концерту стала пісня, що набирає все більшої популярності – “Зродились ми великої години”.

Неможливо залишатися байдужим до яскравих, віртуозних виступів артистів, які демонструють красу і силу мистецтва, спираючись на народні традиції. І Чернігів по праву пишається «Сіверськими клейнодами», які потужно працюють на його імідж і вдома, на рідній сцені, і на сценах України та світу.

Автор – Віра Лобановська

Дипломи та відзнаки


QR-Code generated with LudwigQRCode