ЧЕРНІГІВ ВІДЗНАЧИВ ЄДНАННЯ З ЄВРОПОЮ

БЕЗВІЗ


Урочисто і піднесено зустрів Чернігів довгоочікувану звістку про безвізовий режим з Європейським Союзом 11 травня 2017 року. На Красній площі під звуки духового оркестру Державний Прапор України і Прапор ЄС здіймали молоді люди – гордість і надія Чернігівщини: учениця 9 класу Чернігівського колегіуму № 11, переможниця Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії, стипендіатка Президента України Альона Кузьменко, студентка Чернігівського національного технологічного університету, учасниця проекту «Британська рада» Юлія Хижняк, заслужений майстер спорту України з боротьби сумо, майстер спорту України міжнародного класу з боротьби самбо, майстер спорту України з дзюдо, багаторазова чемпіонка світу, Європи та Всесвітніх ігор з боротьби сумо, призерка чемпіонатів Світу та Європи з боротьби самбо, призерка чемпіонатів України та Міжнародних турнірів з боротьби дзюдо Аліна Бойкова та магістрант Чернігівського національного технологічного університету, заступник голови студентської ради університету Дмитрій Алексеєв. 

Пролунали Гімн України та Гімн Європейського Союзу «Ода до радості» у живому виконанні відомих колективів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм – академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського під керівництвом Івана Богданова та Капели бандуристів ім. О. Вересая під керівництвом Миколи та Раїси Борщ. Військовим маршем привітали учасників заходу вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, курсанти Академії Державної пенітенціарної служби, військовослужбовці Чернігівського гарнізону.

«Ми ніколи вже не звернемо з європейського шляху!», - сказав голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, вітаючи співвітчизників з ухваленням Радою Міністрів ЄС цього знакового рішення. «Що це означає для нас? Європейські цінності - це свобода пересування, вільне спілкування з іншими народами і цінності миру перш за все, які так необхідні нашій країні, – наголосив керівник області. – Ми дуже довго йшли до цієї події. І я пишаюсь, що цього моменту ми дочекались з вами!»

Жива музика духового оркестру обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом Анатолія Ткачука, живе виконання Гімнів України та Європейського Союзу професійними колективами філармонійного центру, проникливе слово ведучих Інни Василенко та Дмитра Обєднікова створили піднесену атмосферу єднання і упевненості у подальшому розвитку і прогресі великої сім’ї європейських народів разом з Україною.

Відтепер над Красною площею поруч з Державним Прапором України майорить Прапор Європейського Союзу. Цією подією фактично розпочалися заходи до Дня Європи в Україні, які у Чернігові продовжаться 14 травня.

Віра Лобановська

---
Фоторепортаж Віктора Кошмала


QR-Code generated with LudwigQRCode