ВЕСНЯНЕ ТАНГО ВІД КАПЕЛИ БАНДУРИСТІВ ІМ. О. ВЕРЕСАЯ

ВЕСНЯНЕ ТАНГО

Пісням про кохання присвятили музичну програму 23 травня 2017 року зіркове подружжя Микола та Раїса Борщ разом зі своїм прекрасним колективом – Капелою бандуристів ім. О. Вересая. На сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм цього весняного вечора пролунали світові музичні хіти та твори українських композиторів у супроводі українського національного інструменту – бандури: надзвичайні враження!

Віртуозне володіння цим складним інструментом артистками капели, високі, чисті, проникливі жіночі голоси, зворушливі музичні композиції зривали овації глядацької аудиторії. Чудові ансамблеві номери пролунали у виконанні солісток капели: дуету у складі Вікторії Михалко та Анни Бондаренко та тріо – Лілії Козлової, Лідії Тарасенко, Наталії Лагунець. Не поступалася майстерністю і чоловіча вокальна група капели, а також вражаючі солісти Сергій Сидоренко, Василь Біжовець, Федір Безик. Деякі номери виконувалися на БІС.

Ведучі програми Інна Василенко та Ігор Василенко створювали атмосферу теплоти й чарівності романтичними поезіями. Родзинками концерту виявилися і хореографічні композиції у виконанні талановитих артистів балету Академічного народного хору обласного філармонійного центру - Віктора Войникова та Катерини Великої.

Була цього вечора і прем’єра - знаменита «Бесаме мучо» (Besame mucho) Консуело Веласкес Торрес у супроводі бандур. Цей музичний номер вкотре засвідчив універсальність українського національного інструменту, а також творчу винахідливість засновників та керівників Капели бандуристів ім. О. Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: заслуженої артистки України Раїси Борщ та заслуженого працівника культури України Миколи Борща.

Насамкінець Раїса Борщ нагадала про знамениту подію, яку відзначала напередодні вся Україна: річницю повернення праху Великого Кобзаря на Батьківщину. І тоді Микола Борщ запросив усіх присутніх виконати разом «Реве та стогне Дніпр широкий» Тараса Шевченка, який вважається духовним Гімном України. І концерт завершився грандіозною кульмінацією, коли увесь зал, разом з артистами виконали цю потужну, надихаючу композицію!

Віра Лобановська

--
Фоторепортаж Віктора Кошмала


QR-Code generated with LudwigQRCode