ЧЕРНІГІВ ВШАНУВАВ ПАМ’ЯТЬ ВЕЛИКОГО МАЕСТРО ЛЮБОМИРА БОДНАРУКА

МЕМОРІАЛЬНІ ЗАХОДИ ПАМ’ЯТІ ЛЮБОМИРА БОДНАРУКА


Широко відзначили у Чернігові річницю від дня народження Любомира Боднарука, незабутнього хормейстера, митця, активного громадського діяча, Людини з великої літери, щирої і доброї душі. 1 червня 2017 року Маестро Боднаруку виповнилося б 79, але вже 8 років його немає на цій землі. Живуть і процвітають його славні діла і проекти, і ціла когорта талановитих музикантів, що зростали під керівництвом великого музиканта і педагога, тепер продовжує його справу. Любомиру Боднаруку присвоєно звання Почесного громадянина міста Чернігова, а минулого року його ім’ям було названо вулицю. Вшановуючи пам’ять свого засновника і багатолітнього керівника, Академічний камерний хор імені Д. Бортнянського під керівництвом Івана Богданова влаштував цього дня концерт для мешканців вулиці. Подібна культурно-мистецька акція відбувається вперше. Так чернігівці наочно пересвідчуються, що можуть пишатися своєю вулицею, яка носить ім’я видатної людини, сучасника, який жив поруч і творив музичну культуру нашого міста.

До Чернігова цього дня прибули з Києва Любов Боднарук, дружина Любомира Мирославовича, та його донька, заслужена артистка України Жанна Боднарук. Дякуючи чернігівцям за шану своєму батькові, за високу оцінку його творчої і громадської праці, за його вклад у розвиток музичної культури, Жанна Боднарук сказала: «Сьогодні ми поринули у чудову хорову музику. Татко казав, що все починається з хорової музики, яка нас об’єднує. Адже це колективна музика. Коли хор співає – це одне тіло, одне ціле. І так само ми маємо жити в нашій країні - одним цілим, щоб країна процвітала». Жанна і Любов Боднарук взяли участь в усіх заходах, що відбулися цього дня на вшанування пам’яті чоловіка і батька.

Зранку музична спільнота, представники влади та громадськості, друзі й колеги зібралися на кладовищі "Яцево" біля пам’ятника видатному музиканту. Захід відбувся за участі Академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм, художній керівник та головний диригент Іван Богданов. Заупокійну літію відправив настоятель Катерининського храму УПЦ КП отець Роман Кіник. Саме він проводжав Любомира Боднарука в останню путь.

ВОСЬМА ХОРОВА АСАМБЛЕЯ Хорова асамблея пам'яті Любомира Боднарука відбулася у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Це вже восьма хорова асамблея пам’яті великого хормейстера, яка відбувається в рамках творчого проекту «Майстри хорового співу Чернігівщини». У ній взяли участь: Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського (художній керівник та головний диригент Іван Богданов); Хор хлопчиків Чернігівської музичної школи №1 ім. С. Вільконського (керівник Олена Сєроштанова); Хор старших класів фортепіанного відділу та солісти оперної студії «Бельканто» Чернігівської музичної школи №2 ім. Є. Богословського (керівники Вікторія Смоляк, Владислав Костильов); Хор «Джерельце» Чернігівської міської школи мистецтв (керівник Тетяна Казак); Хор старших класів «Сузір’я» Чернігівської міської школи мистецтв (керівник Марина Тимошенко); Хор викладачів «Софія» Чернігівської міської школи мистецтв (керівник Олена Савченко, начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради). Активну участь у пам’ятних заходах взяв заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, мистецтвознавець Олег Васюта. 

Меморіальні заходи із вшанування Почесного Громадянина міста Чернігова, заслуженого діяча мистецтв України Любомира Боднарука були організовані Чернігівським обласним філармонійним центром фестивалів та концертних програм спільно з Управлінням культури та туризму Чернігівської міської ради і відбулися за підтримки Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

Віра Лобановська

Довідково:
Боднарук Любомир Мирославович (​01.06.​1938 - ​07.12.​2009), заслужений діяч мистецтв України, почесний Громадянин міста Чернігова,видатний український диригент хормейстер, викладач, культурно-громадський діяч. Лауреат обласної премії ім. Олекси Десняка. Лауреат Всеукраїнських хорових конкурсів ім. М. Леонтовича та ім. Д. Січинського. Працював головним диригентом і художнім керівником ансамблю пісні і танцю «Полісся» Чернігівської обласної філармонії, хору Чернігівського музичного училища ім. Л.М. Ревуцького. Організатор відомого мистецького колективу – академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Багаторічний голова Чернігівського обласного відділення Українського фонду культури, очолював обласне відділення хорового товариства ім. М.Леонтовича, засновник щорічних дитячих хорових фестивалів "Свято хору", свята дитячої хорової музики "Сонечко". За визначні успіхи у роботі йому присвоєно звання "Заслужений діяч мистецтв України"; нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня. 



Сюжет Телеканал «Дитинець»



Сюжет "Сівер Центр"

Сюжет Телеканал Новий Чернігів


QR-Code generated with LudwigQRCode