СЦЕНА ЧЕРНІГІВСЬКОГО ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ ЯК МАЙДАНЧИК ДЛЯ ЗРОСТАННЯ МИСТЕЦЬКОЇ МОЛОДІ

УЧИТЕЛЬ ТА ЙОГО УЧНІ


25 травня 2017 року у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм стартував новий цікавий творчий проект «Мистецтво молодих. Учитель та його учні». Автор та координатор проекту заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, мистецтвознавець Олег Васюта оголосив першу концертну програму циклу з особливим хвилюванням, адже у ній брали участь діти, для багатьох з яких це був творчий дебют на професійній сцені. Благословити проект і привітати учасників прийшли до філармонійного центру цього дня начальник Управління культури та туризму Чернігівської міської ради Олена Савченко та завідувачка кафедри викладання мистецьких дисциплін Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Шевченка, доктор наук, професор Тетяна Дорошенко.

Олена Савченко, яка також є автором ідеї цього проекту, привітала присутніх від імені Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, який завжди підтримує важливі творчі проекти. Вона також висловила подяку Чернігівському обласному філармонійному центру фестивалів та концертних програм в особі директора Сергія Теребуна за підтримку, а також Олегу Васюті за реалізацію надзвичайно важливих творчих проектів, які завжди стають непересічними подіями у нашому місті. Олена Савченко сподівається, що мистецька активність творчої спільноти дасть можливість вирішити питання про запровадження щорічних премій міського голови в галузі мистецької освіти. «І викладачі, і учні, і батьки, всі, хто розуміє важливість мистецької справи, є гордістю нашого міста. І у нас з вами велике майбутнє!», - наголосила керівник Управління культури та туризм міськради.

Олег Васюта також висловив подяку за підтримку секретарю Всеукраїнської національної музичної спілки, заслуженого діяча мистецтв України, директора Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького Володимира Суховерського, який завжди поруч у важливих музичних проектах. «Ми всі разом робимо добру і потрібну справу, виховуючи майбутнє покоління митців», - наголосив Олег Васюта. - «Наш проект має, насамперед, розвивальну, комунікаційно-педагогічну мету, це фактично майстер-клас, своєрідний урок, який відбувається на публіці».

Дві з половиною години тривав надзвичайно насичений і різноплановий концерт . У ньому взяли участь викладачі та їхні учні з Чернігівської дитячої музичної школи ім. С.Вільконського: клас фортепіано заслуженого працівника культури України, викладача-методиста Валентини Данилової; Чернігівської дитячої музичної школи №2 ім. Є. Богословського: клас бандури викладача-методиста Лідії Фалалєєвої; Чернігівської міської школи мистецтв: клас скрипки викладача-методиста Лариси Данилевської; Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Шевченка: клас вокалу старшого викладача, відмінника освіти України Валерія Курсона; Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького: клас альта лауреата Всеукраїнського конкурсу, викладача-методиста Наталії Полонської; Навчального комплексу Чернігівське музичне училище ім. Л. Ревуцького-Національна музична академія України ім.П. Чайковського: клас фортепіано заслуженого артиста України, доцента Геннадія Дем’янчука. Акомпанувала вокалістам концертмейстер Лариса Забара. Вів програму Олег Васюта, який у ході концерту розповідав про творчий шлях викладачів, їхніх учнів та колективів.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode