НАШ ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОДЕСЬКИЙ ДВОРИК ПЕРЕЇЖДЖАЄ ДО ГОМЕЛЯ

ЛІРИЧНІ ТА ВЕСЕЛІ ІСТОРІЇ ОДЕСЬКОГО ДВОРИКА. ФОТОРЕПОРТАЖ ВІКТОРА КОШМАЛА

Фоторепортаж Віктора Кошмала

ЛІРИЧНІ ТА ВЕСЕЛІ ІСТОРІЇ ОДЕСЬКОГО ДВОРИКА (червень)

Фоторепортаж Наталії Зеленської


І знову гуляли по Дерибасівській у Чернігівському філармонійному центрі фестивалів та концертних програм 21 червня 2017 року. Чернігівські глядачі, деякі з яких прийшли на «Ліричні та веселі історії Одеського дворика» вдруге під враженням від першої вистави минулого місяця, забезпечили повний аншлаг. І були вражені повторно, оскільки креативний режисер-постановник Дмитро Обєдніков, не зупиняючись на досягнутому блискучому успіхові першої вистави, другу зробив ще яскравішою, ще динамічнішою, ще дотепнішою – хоча таке здавалося неможливим!

Невгамовна тьотя Роза і тендітна, але гостра на язик Сонечка, смішний Попандопуло, “фраєри” і “гопніки” знову траплялися на шляху знайомого вже глядачам голівудського Девіда, який знав куди приїхати за сценарієм! На Дерибасівській філармонійного центру зібралися разом всі компоненти чудового феєричного мюзиклу у вражаючому виконанні талановитих чернігівських артистів. Пісні, жарти, театралізовані сценки, хореографічні номери – все це поєдналося єдиною комедійною сюжетною лінією: незрівнянна, унікальна Одеса очима враженого американського сценариста.

Чернігівські глядачі насолоджувалися ностальгічними піснями з радянських кінофільмів, незабутніми творами великого Утьосова, співали разом «Шаланди полниє кефалі». Багато популярних композицій творці програми переклали українською, завдяки чому пісні отримали нове життя. Проникливий і дуже доречний номер Сергія Сулімовського «Купітє папіроси» дав можливість перевести дихання від суцільних феєричних веселощів і згадати, що не все так радісно у цьому світі і слід пам’ятати, що хтось поруч потребує уваги. І на контрасті ще яскравіше заграли фарбами нові жарти, замішані на мудрості й печалі багатонаціональної Одеси, цієї унікальної перлини біля Чорного моря.

Запальний грузинський темперамент, неперевершений єврейський гумор і пронизливі єврейські пісні, і пісні українські та жартівливі сценки в українському стилі, і колоритні яскраві костюми - все це злилося у гармонійне, заворожуюче дійство, яке захопило всіх – і артистів, і глядачів – у єдине енергетичне коло. Це була магія мистецтва і творчості!

19908804

Серед глядачів цього вечора були шановні гості з Білорусі – директор Гомельської обласної філармонії Олена Давидовська та її заступник з концертної діяльності Олена Хозеєва. Вражена майстерністю чернігівських артистів та їхньою цілковитою віддачею, Олена Давидовська захопилася ідеєю потішити білоруського глядача такою чарівною виставою у виконанні талановитих артистів. «У мене було таке відчуття, що артисти і глядачі злилися в одне ціле. Цей інтер-актив, який надається глядачеві, дорогого вартує, це талант від Бога! Я бачила, як вони віддавали себе кожному глядачеві, це був діалог очі в очі, коли емоції в кожній ноті, у кожному жесті, у кожному русі!» - поділилася почуттями після вистави директор Гомельської філармонії. І одразу домовилася про гастролі «Одеського дворика» у Білорусі з директором Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Сергієм Теребуном, який з радістю погодився на таку пропозицію. Натомість вже у вересні цього року на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру виступатиме артистка Гомельської філармонії, народна артистка Республіки Білорусь Галина Павленок. Як зауважили директори обох філармоній – це продовження гарної дружби і чудової творчої співпраці, що отримала нове дихання рік тому.

В інтерв’ю нашому сайту Сергій Теребун зауважив, що гастролі для артистів – це завжди нові враження, нові горизонти і нові можливості: «Наше завдання не замикатися у собі, у місті чи області. Ми зараз співпрацюємо з кожним обласним центром по всій країні, з Національною філармонією України, з багатьма національними колективами також маємо гарне творче співробітництво. А з Гомелем взагалі Бог велів – це наші найближчі сусіди!» З повагою до праці артистів, а також менеджерів і адміністраторів, Сергій Теребун зауважив, що всі пов’язані спільною справою працювати на радість глядача, і водночас отримувати задоволення від своєї роботи: «Артисти вчаться по 15-20 років і хочуть реалізуватися як творчі особистості. А ми - адміністратори, продюсери і менеджери - працюємо задля того, щоб дати розкритися їхнім талантам. Щоб наші глядачі ставали добрішими, мудрішими, поряднішими – це взаємопов’язано: ми будемо нести добро глядачу, і наші люди ставитимуть радіснішими, і життя буде краще!"

Такою приємною несподіванкою завершилася для чернігівського «Одеського дворика» друга вистава. Отже невдовзі Дерибасівською гулятимуть разом з артистами Чернігівського філармонійного центру білоруські глядачі. А Чернігів очікуватиме білоруських артистів.

Віра Лобановська

Довідково: у концертній програмі «Ліричні та веселі історії Одеського дворика» взяли участь: заслужені артисти України Володимир Гришин та Сергій Сулімовський, лауреати Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Ольга Печко, Марина Маккей, Сергій Гладарьов, В’ячеслав Мацвійко, Марина Коваленко, театр танцю “ЕКВАТОР” (Катерина Велика, Аліна Слободенюк, Ольга Кузьменко, Олександр Коваленко, Віктор Войников), Олег Ніколаєнко, лауреати Міжнародних конкурсів Олена Близнюк, Світлана Примак; солісти філармонійного центру Богдан Тонкошкурий, В'ячеслав Петрик; артисти філармонійного центру лауреат Міжнародного конкурсу Інна Василенко, Костянтин Слободенюк, Ірина Єрмакова, Олексій та Володимир Василенки; дипломант міжнародних конкурсів Іван Берізка, концертмейстер Олег Богуш. Хореограф-постановник Віктор Войников. Режисер-постановник - лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Дмитро Обєдніков.


QR-Code generated with LudwigQRCode