МИКОЛА СУК З УЧЕНИЦЕЮ ХАЙН ГРЕЙС КІМ НА СЦЕНІ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ

МИКОЛА СУК ТА ХАЙН ГРЕЙС КІМ

Улюблених виконавців вітали чернігівські глядачі 26 червня 2017 року у Чернігівському філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. До нас знову завітав видатний піаніст та музичний діяч, україно-американський музикант, Лауреат міжнародного конкурсу Ліста-Бартока, заслужений артист України Микола Сук, який зараз мешкає у Лас-Вегасі та викладає в Університеті штату Невада (UNLV), є художнім керівником Українського інституту в Америці. Він приїхав не один, а зі своєю талановитою ученицею Хайн Грейс Кім, яка минулого року вже виступала на нашій сцені з оркестром. Представив шановних гостей художній керівник і головний диригент академічного симфонічного оркестру “Філармонія” заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач. У програмі — концерти Й.Брамса для фортепіано з оркестром. Як зауважив диригент, ці величні концерти потребують від оркестру та солістів надзвичайного професіоналізму і дуже великої зосередженості.

Водночас Микола Сукач згадав трагічну подію в житті чернігівської громади — раптову смерть головного лікаря обласного наркологічного диспансеру Петра Седеня. “Великий друг нашого оркестру, який 17 років відвідував наші концерти, і ще 19 червня він був на своєму постійному місці в 11 ряду, а 21 червня його не стало”, - розповів Микола Сукач. Він поділився спогадами про Петра Седеня як про надзвичайно професійного лікаря, чуйну людину, водночас ерудованого і глибокого шанувальника мистецтва. “Дозвольте цей концерт присвятити світлій пам'яті Петра Михайлочива Седеня”, - звернувся до залу Микола Сукач.

Надзвичайно проникливо звучали цього вечора справді величні твори Йоганнеса Брамса. У першому відділенні пролунав концерт для фортепіано з оркестром №1 ре мінор, соло за фортепіано — Микола Сук. У другому відділенні його учениця Хайн Грейс Кім виконала 2-й концерт для фортепіано з оркестром сі-бемоль мажор Й.Брамса. Справжня учениця свого учителя: дивовижна відшліфованість кожного звуку, легкі, майже невагомі дотики до клавіш, на які інструмент відгукується ніжним, інтелігентним звучанням. Хайн Грейс Кім 23 роки, вона мріє підкорити великі сцени світу. Вона вже гастролювала з концертами по США, а минулого року виступала і на сцені Чернігівського філармонійного центру.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode