НЕЗРІВНЯННИЙ ХЬОК ЛІ ТА СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР «ФІЛАРМОНІЯ»

Хоьк Лі


15 липня 2017 року з успіхом пройшов другий концерт творчого проекту  «Концерти з обдарованою молоддю світу»  академічного симфонічного оркестру «Філармонія» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача.  На сцені  Чернігівського обласного філармонійного центру  фестивалів та концертних програм виступав надзвичайно обдарований піаніст з Південної Кореї Хьок Лі.

Представляючи молодого музиканта, Микола Сукач  повідомив публіці, що Хьок Лі цього року став лауреатом  престижного Міжнародного конкурсу  імені Ігнація Падеревського, що входить до Всесвітньої Федерації міжнародних музичних конкурсів (WFIMC). Як зауважив керівник оркестру,  перемога у конкурсах такого рівня дає можливість гастролювати по всьому світу. У Чернігові корейський музикант не вперше, вже три роки поспіль приїжджає на запрошення академічного симфонічного оркестру «Філармонія».  У концерті пролунали Рапсодія на тему Паганіні Сергія Рахманінова та Концерт №1 для фортепіано з оркестром Петра Чайковського.

Публіка довго не відпускала Хьока Лі, влаштувавши йому справжні овації. Він виконав на біс відому п’єсу  Едварда Гріга «Марш гномів». Попереду ще два концерти за його участю в Чернігівському обласному філармонійному центрі разом з симфонічним оркестром «Філармонія».  В інтерв’ю нашому сайту Хьок Лі розповів, що йому дуже подобається Чернігів, який він вже досить добре знає. «Чернігів спокійний, тихий і дуже гарний для музики», - поділився він враженнями. Музикантові сімнадцять,  грати на фортепіано почав з трьох років. Він студент другого курсу Московської консерваторії, клас  професора Володимира Овчиннікова. У найближчих планах – участь у фестивалі імені Фредеріка Шопена, що відбудеться у Польщі у серпні цього року.

Віра Лобановська






QR-Code generated with LudwigQRCode