КУЛЬТУРНА СПІВПРАЦЯ З ПОЛЬЩЕЮ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ – ГАРНІ ПЕРСПЕКТИВИ

КУЛЬТУРНА СПІВПРАЦЯ З ПОЛЬЩЕЮ

28 серпня 2017 року до Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм завітав Член Уряду Великопольського воєводства Мачей Сітек. Він приїхав на Чернігівщину на чолі делегації представників Економічної комісії Регіонального Парламенту Великопольського воєводства Республіки Польща. «Ми знайомимося з потенціалом Чернігова у більш економічному форматі. Але я пересвідчився, що культура у регіоні на достатньо високому рівні», - поділився думками Мачей Сітек після ознайомлення з Чернігівським філармонійним центром. І додав: «Маю велику надію, що у нас з Чернігівською філармонією, з паном директором будуть тісні контакти і налагоджуватиметься співпраця. Я впевнений, що людина має жити не тільки грошима, а збагачувати свій духовний світ». Він також висловив захоплення виступами артистів Чернігівського філармонійного центру і запевнив у сприянні організації спільних заходів з оперним театром міста Познань.

Генеральний директор Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм Сергій Теребун зі свого боку зауважив, що Чернігівщина і, зокрема, обласний філармонійний центр має надзвичайно високий творчий потенціал, який вдалося продемонструвати шановному гостю. «Оскільки у нас розвиваються тісні економічні зв’язки з Великопольським воєводством, я впевнений, що культурний обмін виконавцями, творчими проектами тільки збагатить наші народи», - наголосив він. І висловив сподівання щодо організації обмінних концертів у найближчому майбутньому, спільної участі у різноманітних програмах. «Польські артисти виступатимуть у нас, у Чернігові, і наші артисти зможуть показати своє мистецтво на інших сценах. Дуже важливо, що польські гості побачили на власні очі наш академічний народний хор, академічний камерний хор імені Д. Бортнянського, новий колектив - джаз бенд «BissQuit», наших солістів. Думаю перспективи у нас дуже гарні», - зауважив по завершенні зустрічі Сергій Теребун.

Тож невдовзі очікуємо нових творчих здобутків від наших артистів і натхнення від співпраці з колегами з дружньої Польщі.

Делегація представників Економічної комісії Регіонального Парламенту Великопольського воєводства Республіки Польща перебувала на Чернігівщині з 25 по 29 серпня 2017 року. У складі делегації – члени Уряду та Парламенту Великопольського воєводства. Мета візиту – поглиблення міжрегіонального співробітництва в рамках Угоди щодо співпраці Чернігівської обласної державної адміністрації (Україна) та Великопольського воєводства (Республіка Польща), підписаного 27 квітня цього року.

У рамках співробітництва Великопольського воєводства з Чернігівщиною вже є кілька успішних реалізованих проектів: організація відпочинку дітей та навчання чернігівських медиків у Польщі, участь у бізнес-ярмарках, вивчення досвіду децентралізації. Налагодження регіональної співпраці з дружніми країнами в економічній та культурній сферах наразі є одним із пріоритетних завдань Чернігівщини.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode