фудзіко_хеммінг_2

11
жовтень
2017

середа
19:00

КОНЦЕРТ ФОРТЕПІАННОЇ МУЗИКИ

ЗА СПРИЯННЯ ПОСОЛЬСТВА ЯПОНІЇ В УКРАЇНІ

АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР "ФІЛАРМОНІЯ"

Диригент
МІЦУНОБУ ТАКАЯ
(Японія)


Солістка
ФУДЗІКО ХЕММІНГ
(​фортепіано, Японія-Німеччина)

Fujiko Hemming


I відділ
Ф. Шопен. Етюди
op.25​ №​1
op.10​ №​3
op.10​ №​5
op.12
Ф. Ліст​. Етюди​
​е​тюд №6 ​​
Liebestraum
La Campanella

II відділ
В.А. Моцарт. Увертюра до опери "Весілля Фігаро"
Ф. Ліст. Концерт для фортепіано з оркестром № 2 ля мажор

-----

Фудзіко Хеммінг народилася у Берліні у сім’ї шведського художника й архітектора та японської піаністки. Тому не дивно, що грі на фортепіано її навчали з дитинства. А вже в 10 років вона почала брати уроки у знаменитого педагога Леоніда Крейцера, котрий і напророкував світову славу юній піаністці, «…гра якої тішитиме слухачів у всьому світі».

Так і сталося. Вона закінчила Токійський університет мистецтв, брала участь і перемагала у різноманітних конкурсах у Японії, навчалася в Інституті музики у Берліні, потім у Відні під керівництвом Бадурі Вреда. Високо цінували її талант та підтримували такі відомі музиканти як Бруно Мадерна, Леонард Бернстайн, Шура Черкаський, Нікіта Магалофф. Однак під час одного з концертів у Відні через високу температуру вона втратила слух. Певний час жила і лікувалася у Стокгольмі, викладала музику в Німеччині.

У 1999 році про її життя і творчість був створений документальний фільм. Після його трансляції по японському телебаченню популярність Фудзіко Хеммінг спалахнула з новою силою, і вона стала справжньою зіркою багатомільйонної країни. Її дебютний альбом «La Campanella» розійшовся величезним тиражем.

З того часу вона випустила понад 20 музичних дисків, чотири з яких стали «золотими». Фудзіко Хеммінг була нагороджена престижною японською премією Gold Disc Awards у номінації «Класичний альбом року». І цю премію вона отримувала чотири рази - досі такий успіх не перевершений іншими музикантами.

Фудзіко активно виступає з сольними концертами, співпрацює з багатьма оркестрами і музикантами з усіх куточків світу. Вже тривалий час вона бере участь у різноманітних європейських фестивалях. У 2010 році після її виступу в день закриття Фестивалю ім. Ф. Шопена публіка аплодувала стоячи, про що потім написали газети «Zycie Warszawy» та «The New York Times».

Серед її захоплень – захист тварин, на підтримку яких вона постійно проводить благодійні концерти, і недаремно центр опіки над тваринами у Німеччині названо її ім’ям.

Повертаючись до музики - останній з альбомів Інгрід Фудзіко Хеммінг за результатами голосування серед слухачів найвідомішої в Іспанії радіо-програми «CATALUNIA RADIO» посів перше місце.




Ціна квитків: 40-60 грн.
Тривалість: 1 год. 30 хв.
ЖИВИЙ ЗВУК

Грудень 2017
    
1
Пт
2
Сб
3
Нд
4
Пн
5
Вт
6
Ср
7
Чт
8
Пт
9
Сб
10
Нд
11
Пн
12
Вт
13
Ср
19:00 КАЛЕТА
14
Чт
15
Пт
16
Сб
17
Нд
18
Пн
19
Вт
20
Ср
21
Чт
22
Пт
23
Сб
24
Нд
25
Пн
26
Вт
27
Ср
28
Чт
29
Пт
30
Сб
31
Нд