фудзіко_хеммінг_2

11
жовтень
2017

середа
19:00

КОНЦЕРТ ФОРТЕПІАННОЇ МУЗИКИ

ЗА СПРИЯННЯ ПОСОЛЬСТВА ЯПОНІЇ В УКРАЇНІ

АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР "ФІЛАРМОНІЯ"

Диригент
МІЦУНОБУ ТАКАЯ
(Японія)


Солістка
ФУДЗІКО ХЕММІНГ
(​фортепіано, Японія-Німеччина)

Fujiko Hemming


I відділ
Ф. Шопен. Етюди
op.25​ №​1
op.10​ №​3
op.10​ №​5
op.12
Ф. Ліст​. Етюди​
​е​тюд №6 ​​
Liebestraum
La Campanella

II відділ
В.А. Моцарт. Увертюра до опери "Весілля Фігаро"
Ф. Ліст. Концерт для фортепіано з оркестром № 2 ля мажор

-----

Фудзіко Хеммінг народилася у Берліні у сім’ї шведського художника й архітектора та японської піаністки. Тому не дивно, що грі на фортепіано її навчали з дитинства. А вже в 10 років вона почала брати уроки у знаменитого педагога Леоніда Крейцера, котрий і напророкував світову славу юній піаністці, «…гра якої тішитиме слухачів у всьому світі».

Так і сталося. Вона закінчила Токійський університет мистецтв, брала участь і перемагала у різноманітних конкурсах у Японії, навчалася в Інституті музики у Берліні, потім у Відні під керівництвом Бадурі Вреда. Високо цінували її талант та підтримували такі відомі музиканти як Бруно Мадерна, Леонард Бернстайн, Шура Черкаський, Нікіта Магалофф. Однак під час одного з концертів у Відні через високу температуру вона втратила слух. Певний час жила і лікувалася у Стокгольмі, викладала музику в Німеччині.

У 1999 році про її життя і творчість був створений документальний фільм. Після його трансляції по японському телебаченню популярність Фудзіко Хеммінг спалахнула з новою силою, і вона стала справжньою зіркою багатомільйонної країни. Її дебютний альбом «La Campanella» розійшовся величезним тиражем.

З того часу вона випустила понад 20 музичних дисків, чотири з яких стали «золотими». Фудзіко Хеммінг була нагороджена престижною японською премією Gold Disc Awards у номінації «Класичний альбом року». І цю премію вона отримувала чотири рази - досі такий успіх не перевершений іншими музикантами.

Фудзіко активно виступає з сольними концертами, співпрацює з багатьма оркестрами і музикантами з усіх куточків світу. Вже тривалий час вона бере участь у різноманітних європейських фестивалях. У 2010 році після її виступу в день закриття Фестивалю ім. Ф. Шопена публіка аплодувала стоячи, про що потім написали газети «Zycie Warszawy» та «The New York Times».

Серед її захоплень – захист тварин, на підтримку яких вона постійно проводить благодійні концерти, і недаремно центр опіки над тваринами у Німеччині названо її ім’ям.

Повертаючись до музики - останній з альбомів Інгрід Фудзіко Хеммінг за результатами голосування серед слухачів найвідомішої в Іспанії радіо-програми «CATALUNIA RADIO» посів перше місце.




Ціна квитків: 40-60 грн.
Тривалість: 1 год. 30 хв.
ЖИВИЙ ЗВУК

Липень 2018
      
1
Нд
2
Пн
3
Вт
4
Ср
5
Чт
6
Пт
7
Сб
8
Нд
9
Пн
10
Вт
11
Ср
12
Чт
13
Пт
14
Сб
15
Нд
16
Пн
17
Вт
18
Ср
19
Чт
20
Пт
21
Сб
22
Нд
23
Пн
24
Вт
25
Ср
26
Чт
27
Пт
28
Сб
29
Нд
30
Пн
31
Вт