А ОСЬ І КРАСУНІ FM - НА СЦЕНІ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ

РАДІО КРАСУНІ FM. МЮЗИКЛ

Фоторепортаж Віктора Кошмала
-----


Подія, на яку чекали, яка інтригувала і манила передчуттям неймовірних вражень - сталася! Справжній мюзикл на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм розпочав своє життя 3 жовтня 2017 року. «Радіо Красуні FM» - авантюрна комедія на дві дії за п’єсою Б’юти Дольче у постановці Дмитра Обєднікова зібрала на сцені наших зіркових артистів. Вистава побудована так, що глядач має можливість роздивитися кожного героя детально. І кожен артист проявив неабиякі акторські здібності у непростому комедійному жанрі.

Так тітонька Ґрета Ґрін, така собі за сценарієм напівжива особа, у неперевершеному виконанні Інни Василенко змусила всіх зрозуміти, хто у домі хазяїн! З цигаркою в зубах, у приголомшливих модних нарядах та ще й на височенних підборах, видаючи ексцентричний танок і змушуючи усіх бігати довкола себе – така навіть під крапельницями закручуватиме інтриги й пригоди, з такою не засумуєш!

І звісно, головні герої - дві «дівчинки»-«племінниці», веселі актори-авантюристи Девід Олдмен – Дмитро Обєдніков та Гаррі Сміт – Сергій Сулімовський, що клюнули на наживку тітоньки Ґрети й порозважали її досхочу, полюючи на міфічні мільйони. Чарівно незграбні у довгих сукнях та жіночому взутті, але такі зворушливі у бажанні виглядати граціозними й тендітними. Відтепер Дмитро Обєдніков та Сергій Сулімовський гармонійно вписалися у низку геніальних жіночих образів у виконанні чоловіків - Олександра Калягіна з його Тітонькою Чарлі, Нормана Уіздома - «Пригоди Піткіна у лікарні», легендарних Тоні Кертіса та Джека Леммона - «У джазі тільки дівчата».

Поллі – Ольга Печко і Джекі – Марина Маккей, на відміну від «племінниць» Дмитра Обєднікова та Сергія Сулімовсього, справжні дівчата, і вони не обмежували себе у фарбах, наділяючи своїх героїнь всіма відтінками жіночих принад. Кумедний і водночас спокусливий сміх Джекі, щирість і довірливість Поллі, для якої найбільший страх, що її побачать у бігудях… Веселі, розкуті, привабливі. Але найголовніший їхній скарб – розкішні голоси і чарівливі пісні. І ось вже обидва актори-авантюристи забули про мільйони й швиденько позбулися жіночого вбрання – перемогло кохання.

Пастор. Браво Ігор Василенко! Вже після перших епізодів всі його виходи на сцену смішили при одній появі. Йому вдалося без зайвого епатажу створити сум’ятливий образ то набундюченого, то метушливого пана, охопленого двома протилежними бажаннями: будь-що заволодіти мільйоном - і водночас виглядати пристойно.

Костянтин Слободенюк у ролі Боба – як риба у воді. Це його амплуа, яке вже закріпилося, і він у ньому незрівнянний. Такий собі безмежно безпосередній як дитина, але і співає, і танцює так, що зачарує кожного – загадкове поєднання.

Лікар, доктор Ньюман,сам вічно хворий, що саме по собі смішно. Проте у виконанні Володимира Гришина це - співаючий лікар, чим компенсує свої фахові невдачі – ніяк не вгадає з прогнозом кончини тітоньки Ґрети.

Смішна ведуча з «Радіо ФМ» - Світлана Бунзяк, з гарно поставленим голосом, чимось схожа на Катю Пушкарьову. Вона вчасно з’являється в кадрі ніби зозуля з годинника, утримуючи головну сюжетну лінію.

Концертна програма, вплетена у канву вистави як невід’ємний атрибут мюзикла, прекрасно доповнювала, підсилювала й прикрашала головний сюжет: своєрідна й шляхетна Світлана Пилипенко, спокуслива й норовлива Марина Коваленко, Олена Близнюк та Світлана Приймак – з чудовими мелодичними філігранно відточеними вокальними номерами, Богдан Тонкошкурий та Вʼячеслав Петрик – спаяний дует, однаково прекрасний і в ліриці, і в комедійному жанрі.

Вдалою режисерською знахідкою є живий супровід всієї вистави джаз бендом «BissQuit». Оркестр у складі музикантів Дмитра Теребуна, Нікіти Гірні, Володимира Балаби, Артема Рея, Олега Богуша та Андрія Галамаги розташувався прямо на сцені і став повноправним героєм постановки. До того ж одним із головних героїв – адже над усім дійством панувала її величність Музика! До слова, прем’єрні вистави готувалися до Міжнародного дня музики і були присвячені цій події, яку весь світ відзначає 1 жовтня.

І браво, Віктор Войников! Традиційно надзвичайні, вишукані, оригінальні постановки балетних номерів у виконанні артистів театру танцю «Екватор» Олександра Коваленка, Катерини Великої, Ольги Кузьменко і самого постановника.

Вражали і костюми артистів, роль яких у виставі з перевдяганнями особлива. Вони були різноманітні і дотепні і підкреслювали епатажні риси героїв історії.

Мюзикл вдався. Тож у чернігівців та гостей міста з’явилася можливість провести веселий вечір у компанії колоритних персонажів авантюрної комедії та зарядитися позитивом від їхніх пригод, що завершуються happy endом!

Віра Лобановська

Довідково: У прем’єрних виставах «Радіо Красуні FM» за п’єсою Б’юти Дольче, що відбулися на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 3 та 4 жовтня 2017 року, взяли участь: лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Дмитро Обєдніков, заслужений артист України Сергій Сулімовський, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Ольга Печко, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Марина Маккей, лауреат міжнародного конкурсу Інна Василенко, лауреат всеукраїнських конкурсів Світлана Бунзяк, артисти Ігор Василенко, Костянтин Слободенюк, заслужений артист України Володимир Гришин, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Марина Коваленко, заслужений працівник культури України Світлана Пилипенко, лауреати міжнародних конкурсів Олена Близнюк, Світлана Примак, Богдан Тонкошкурий, Вʼячеслав Петрик, джаз бенд «BissQuit» - керівники Дмитро Теребун та Нікіта Гірня, лауреат міжнародного конкурсу Театр танцю "ЕКВАТОР" - Віктор Войніков, Олександр Коваленко, Катерина Велика, Ольга Кузьменко. Хореограф-постановник - Віктор Войніков, концертмейстер - заслужений працівник культури України Світлана Пилипенко, звукорежисер - Володимир Попов, художник - Ірина Хрикіна, художник зі світла - Олександр Єрмаков. Режисер-постановник вистави – Дмитро Обєдніков.

КРАСУНІ FM


QR-Code generated with LudwigQRCode